Piramit Haber

Ödül yönetmeliği değiştirilecek

Spor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olan Ampute Milli Takımı'nı kabul etti.

ANKARA

Şahin, 2012 Futbol Şampiyonası'nda üçüncü olan Ampute Milli Takımı'nı kabul etti.

Takım oyuncularını tek tek kutlayan Bakan Şahin, ''Ülkemizin sevinç kaynağı, onur kaynağı oldunuz. Ülkemizi yurt dışında temsilde çok büyük başarı sağladınız'' dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gülpınar, ''Özellikle son 4 yıldır spor alanında çok ciddi bir ivme yakaladık. Ama biz başarılarımızı salt madalyadan ibaret görmüyoruz, engelli kardeşlerimizin bayrağımızı dalgalandırması bizim için en büyük mutluluk'' diye konuştu.

Bu tür başarıların diğer engellilerin neler yapabileceğini görmesi açısından da büyük önem taşıdığını belirten Gülpınar, şu an 3 bin 657 sporcularının bulunduğunu ve bu rakamın Türkiye için çok düşük olduğunu savundu.

Ödül yönetmeliğinin değiştirilmesini istedi

Takım Kaptanı İsmail Temiz de daha fazla desteklenmeleri gerektiğini ifade ederek, ''Ödül yönetmeliği paralimpik ve paralimpik olmayan şeklinde ayrılmış. Paralimpik olanlar belli düzene oturtulmuş ama diğerlerinin ucu açık. Bu yönetmeliğinin düzeltilmesini sizden arz ediyorum'' dedi. 

Bunun üzerine söz alan Bakan Şahin ''Kaptanımız çok önemli bir şey söyledi. Ben de konuyu biliyorum, üzerinde çalıştık, Sayın Başbakan'a ilettik. O da 'gereğini yapalım' talimatı verdi. Daha önce böyle bir başarı olmayınca, böyle bir yönetmelik değişim ihtiyacı görülmemişti ama şimdi geldiğimiz noktada yönetmeliklere sığmıyoruz. Yönetmelikleri bugünkü duruma göre düzenlememiz lazım, bunlar bizim için kolay işler. Onları inşallah halledeceği'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından takım oyuncuları Bakan Şahin'e, imzalı forma ile krampon hediye etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.