Piramit Haber

Nisan'da forma giyecek

Spor

Türk vatandaşlığına geçen Guliyev, Nisan'dan itibaren atletizm şampiyonalarında koşabilecek.

ANKARA - Ülkü Parlakyıldız Karakuş
Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Türk vatandaşlığına geçen Fenerbahçe'nin Azeri atleti Ramil Guliyev ile ilgili, ''Ramil, Nisan ayından itibaren süper ligde ve Dünya Atletizm Şampiyonası'nda Türk sporcusu olarak koşabilecek'' dedi.
Dünyanın en yetenekli genç sprinterleri arasında gösterilen milli atlet Ramil Guliyev, Nisan ayından itibaren ay-yıldızlı formayı giyebilecek.

Mehmet Terzi, Azerbaycan Atletizm Federasyonu'nun izni olmadığı için Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarışamayan Ramil Guliyev'in yasaklı süresinin dolmasına az bir süre kaldığını belirtti. 
Guliyev'in, 100 ve 200 metrelerde getireceği madalyaların bulunduğunu vurgulayan Terzi, ''Bundan daha önemlisi de 4x100 bayrak takımımızla birlikte elde edeceği dereceler. Bu derecelerin, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlara katılmamıza bir katkısı olacağını düşünüyorum. Olimpiyatlara erkeklerde bayrak takımımızla katılamadık. Olimpiyatlara erkeklerde böyle bir, iki sporcumuzun desteğiyle diğer sporcularımızın da katılma imkanı katılacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.