Piramit Haber

NBA'de play-off heyecanı

Spor

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde 82 maçlık normal sezonun ardından play-off maçları, yarın başlayacak..

ANKARA - Hüseyin Burak Demirer

NBA'in 2012-2013 normal sezonunda yapılan 82 maç sonunda Doğu ve Batı Konferansları'nda ilk 8'e giren takımlar, yoluna play-off'larda devam edecek. 4 galibiyete ulaşan tarafın bir üst tura yükseldiği play-off'larda ilk gün 4 maç yapılacak. Açılış maçında yarın TSİ 22.00'de New York Knicks ile Boston Celtics sahaya çıkacak. İlk gün ayrıca Denver Nuggets-Golden State Warriors, Brooklyn Nets-Chicago Bulls ve Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies maçları da oynanacak.

Play-off'larda bu sezon Türkiye'den 2 basketbolcu mücadele edecek. İlk turda son şampiyon Miami Heat ile eşleşen Milwaukee Bucks'ın formasını giyen Ersan İlyasova, kariyerinde ikinci kez play-off sahnesine çıkacak.

Sezonu 13,2 sayı ve 7,1 ribaund ortalamalarıyla bitiren İlyasova, Doğu 8'incisi Bucks'ın, 66 galibiyet 16 mağlubiyetle normal sezonu NBA'de lider tamamlayan LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh'u kadrosunda barındıran Miami Heat'e karşı sürpriz yapması için uğraşacak. Bucks, normal sezonda 4 defa karşılaştığı Heat'i bir kez yenebildi.

Geçen yıl Heat ile kariyerinin ilk şampiyonluk yüzüğünü takan LeBron James, hem normal sezon hem de final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü kazanmıştı. Bu sezon da yüzde 56,5 gibi yüksek bir saha içi isabet oranıyla şut kullanan ve sezonu 26,8 sayı, 8 ribaund, 7,3 asist ortalamalarıyla tamamlayan James, Heat'in en önemli kozu olarak dikkati çekiyor.

Seride, Bucks'ın skorer guard ikilisi Monta Ellis ve Brandon Jennings'in performansı kadar maç başına aldığı 38,6 ribaundla bu kategoride ligdeki 30 takım arasında son sırada bulunan Heat'in, ribaundlardaki etkinliği de belirleyici olacak. 

Chicago Bulls'ta geçirdiği iki yılda yalnızca 2 kez ilk 5'te sahaya çıkmasına karşın bu sene 82 maçın tamamında ilk 5 soyunan Ömer Aşık, 3'üncü play-off tecrübesini yaşayacak. Sezon öncesinde Batı Konferansı takımlarından Houston Rockets ile 3 yıllığına anlaşan Aşık, normal sezonun son gününde 8'inciliğe gerileyerek, geçen senenin finalisti Oklahoma City Thunder ile eşleşen takımının başarısı için çalışacak.

Normal sezonda 10,1 sayı ve 11,7 ribaund ortalamaları tutturmasının yanı sıra Dwight Howard ve Nikola Vucevic'in ardından "ribaund krallığı"nda 3'üncü olan ve 33 kez "double double" yapan Aşık, Rockets'ın pota altındaki en önemli silahları arasında yer alacak.

Bu sezon ilk kez giydiği Rockets formasıyla Thunder'da oynadığı 6'ncı adam rolünden çıkarak, 25,9 sayı, 4,9 ribaund ve 5,8 asistle 4 yıllık kariyerinde ilk defa All-Star seçilen James Harden, normal sezonda 3 maçta 2 kez yenildiği eski arkadaşlarına karşı mücadele edecek. Kevin Durant ve Russell Westbrook gibi dinamik bir ikiliye sahip olan Thunder ile Rockets'ın eşleşmesinde, kimin kazanacağı kadar Harden'ın eski takımına karşı "nasıl bir performans sergileyeceği" sorusu da yanıtını bulacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.