Piramit Haber

Milyon dolarları sokağa atmayacağız

Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, taraftarlara şirin gözükmek için kulübün milyon dolarlarını sokağa atmayacaklarını söyledi.

 İSTANBUL
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Serdar Bilgili yönetiminden sonra kulübün borcunun 26 milyon lira olduğunu hatırlatarak, "Bu 26 milyon lira 8 sene 585 milyon liraya oluştu. Bunun 3'te birinde Sayın Murat Aksu, 3'te birinde de Sayın Serdal Adalı var. Her konu işlerine geldiği zaman Yıldırım Demirören'in üzerine atılıyor da bu arkadaşlar 3'te ikisinde beraberler. Biri ikinci başkan, bir tanesi futbol şube sorumlusu. Beşiktaş'ın borcu 585 milyon liraya gelmiş. Biz olmasaydık, biz yönetimi almamış olsaydık, bu borç 1 milyar liraya gelecekti. Bu zihniyette durum oraya gidecekti. Hal böyleyken transferlerle elde edilen başarılar da ortada" diye konuştu.

Popülist olmayan, Beşiktaş'ı istikrar üzerine, istikrarlı bir kadro, yönetimle götürebilecek bir zihniyetin temsilcisi olduklarını kaydeden Orman, şöyle devam etti:

"Biz tabii ki takımımıza katkıda bulunacak, bizi önemli başarıya götürebilecek oyuncular transfer etmek amacındayız. Bu bizim arzumuzdur. Ama biz asla ve asla taraftara şirin gözükelim diye, Beşiktaş'ın bugüne kadar olduğu gibi milyon milyon dolarlarını sokağa atmayacağız. Biz iktidarız, Beşiktaş kulübünü yöneten ben ve arkadaşlarım seçim süreci götürüyoruz ve popülist bir açıklama yapmıyoruz. Hep gerçekler üzerine açıklamalar yapıyoruz. BJK TV var, internet sayfalarımız var hiçbirini kullanmadım. Artı ne bir spor müdürünü, ne bir spor yazarını, ne bir spor muhabirini arayıp da 'bizim hakkımızda böyle yazın' demedik. Beşiktaşlılık bu demektir."

Orman, büyük transfer bütçeleri konuşmanın, insanları yanlış yönlendirmenin doğru olmadığını belirterek, "Futbol takımı ile alakalı yapabileceğimiz şeyleri konuşmamız lazım. Arkadaşlarımız yeni tüzüğü okumamışlar. Beşiktaş bütçesinin haricinde borç vererek, Beşiktaş'ı borçlandıramazsınız. Arkadaşlarımız havaalanlarında oyuncuları yolcu edeceklerine Beşiktaş'ın genel kurullarına, tüzükleri değişirken, anayasası yazılırken iştirak etmiş olsalardı bunları bilirlerdi" ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.