Piramit Haber

Milli sporcular CeBIT'te 

Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, milli sporcularla birlikte 13. CeBIT Bilişim Eurasia ve CeBIT Sinerji Zirvesi'nde bulunan Bakanlığın standını ziyaret etti.

İSTANBUL

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CNR Expo'da düzenlenen fuarda Anadolu Efesli milli basketbolcular Kerem Tunçeri ve Semih Erden, milli güreşçi Rıza Kayaalp, milli tekvandocu Nur Tatar, milli atlet Aslı Çakır Alptekin, milli cimnastikçi Göksu Üçtaş ve milli atıcı Korhan Yamaç ile Bakanlığın standını gezip, incelemelerde bulundu.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan'ın da yer aldığı ziyarette, Bakan Suat Kılıç stantta kurulan olimpiyat mini oyun alanında penaltı atışı kullandı. Bakan Kılıç, penaltı atışlarında birinci olan Aslı Çakır Alptekin ile ikinci olan Semih Erden'e sembolik olarak madalya verdi.

Suat Kılıç, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bilgi çağının tekniklerine gençlerin dikkatini çekmek ve gençlerin teknolojiden en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak fuarda bulunduklarını söyledi. 

Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
''Bilgi çağındayız, teknoloji çağı malum. Bir farkındalık yaratma çabası var burada. Bilgi çağının tekniklerine gençlerin dikkatini çekmek, bilgi çağının donanımlarından gençlerin en önemli şekilde yararlanmasına katkı sağlamak üzere buradayız. Bakıldığı zaman Gençlik ve Spor Bakanlığı, etkinlikleriyle, standa katılan içerikleriyle birlikte en yoğun ilgiyi çeken stant durumunda. Bu yönüyle önemli buluyorum. Sporcularımızın burada gençlerimizle ve vatandaşlarımızla buluşması hem onlar hem de bizim açımızdan çok önemli.'' 

Bu arada, fuarı gezen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın standını ziyaret ederek, mini oyun alanında penaltı atışı kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.