Piramit Haber

Milli kitesörfçünün Hedefi Madalya

Spor

Milli kitesörfçü (uçurtma sörfü) Merve Ceylan dünya ve Türkiye şampiyonaları için hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli kitesörfçü (uçurtma sörfü) Merve Ceylan dünya ve Türkiye şampiyonaları için hazırlıklarını sürdürüyor.
Rüzgarla yapılabilen su sporlarına elverişli doğasıyla yerli ve yabancı sporcunun tercih ettiği Ula ilçesine bağlı "Sakin kent" Akyaka beldesindeki "Uçurtma Sörfü" sahilinde şampiyonaya hazırlanan milli sporcu Ceylan, yaptığı akrobasi hareketleriyle bölgede tatil yapan turistlerin ve uçurtma sörfü antrenmanı yapan sporcuların ilgi odağı oldu. Günün büyük bölümünde esen rüzgarıyla uzun süreli spor yapma imkanı tanıyan belde, dünya çapında derece elde eden çok sayıda sporcunun bölgede antrenman yapmasını sağlıyor. 

Antrenman için rüzgarın güçlü olduğu saatleri bekleyen Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçurtma sörfünü ilk gördüğünde yüzme bilmediğini ve sudan korktuğunu belirterek, bu nedenle önce korkusunu aşmak için gayret gösterdiğini söyledi.

Uçurtma sörfü yapmayı çok istediği için ilk olarak yüzme öğrenip korkusunu yendiğini anlatan Ceylan, daha sonra uçurtma sörfünü geliştirip milli sporculuğa yükseldiğini kaydetti.

Hayaline ulaşmak için büyük çaba sarf ettiğine işaret eden Ceylan, son 5 yıldır kitesörf Türkiye şampiyonu olduğunu ifade etti. Elde ettiği dereceleri hayal bile edemediğini vurgulayan Ceylan, bu konuda en büyük destekçisinin bu sporu kendisene sevdiren ve öğreten eşi olduğunu belirtti.

Ceylan, 2016 Olimpiyatlarına kitesörfün dahil edilmediğini, bu nedenle önümüzdeki dönemle ilgili hedefinin 2020 Olimpiyatları olduğunu anlatarak, "Kendime dünya şampiyonasına katılarak iyi dereceler elde etme hedefi koydum. Katıldığım yarışlarda kazandığım tecrübeyle 2020 yılında ilk kez olimpiyatlara dahil edilecek kiteboard branşında Türkiye'yi temsil eden ilk sporcu olmak istiyorum" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.