Piramit Haber

Michael Schumacher emekli oluyor

Spor

SUZUKAFormula 1 takımlarından Mercedes-AMG'nin, gelecek sezon koltuğunu McLaren Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'a bırakacak olmasının ardından Alman pilot Michael Schumacher, sezon sonunda emekli olacağını açıkladı....

SUZUKA

Formula 1 takımlarından Mercedes-AMG'nin, gelecek sezon koltuğunu McLaren Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'a bırakacak olmasının ardından Alman pilot Michael Schumacher, sezon sonunda emekli olacağını açıkladı. Schumacher'in Sauber takımına gideceği yönünde de spekülasyonlar yapılıyordu.

43 yaşındaki motor sporları efsanesi Schumacher, Pazar günkü Japonya Grand Prix'si öncesi düzenlenen basın toplantısında, dünyanın en iyi sürücüleriyle mücadele edebilecek durumda olsa da ''elveda Maksibet deme'' zamanının geldiğini ve bu ayrılışın belki de geri dönmemek üzere olduğunu belirtti.

Schumacher, takım olarak hedeflerine ulaşamadıklarını ve dünya şampiyonluğu için yarışacak bir otomobil geliştiremediklerini dile getirerek, yine de genel kazanımlarından memnun olduğunu kaydetti. Schumacher, sezon sonunda ne yapacağına karar vermediğini ve sadece önündeki 6 yarışa odaklanmak istediğini ifade etti.
Mercedes-AMG takım patronu Ross Brawn ise Michael Schumacher'in ''yüzyılın en cesur yarışçısı'' olduğunu belirterek, ''Michael ile çalıştığım için ayrıcalıklı hissediyorum'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.