Piramit Haber

Merkez ülkemize zarar veriyor

Spor

Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Doping Kontrol Merkezi'nin hataları var. Ülkemize zarar veriyor" dedi.

ESKİŞEHİR - Hüseyin Doğru/Deniz Açık

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak sporcuları korumadıklarını bildirerek, tüm ülkelerin federasyonlarından daha çok dopingle mücadele ettiklerini söyledi.

Doping Kontrol Merkezi'nin sporcuları "havuza" almaya karar verdiğini belirten Terzi, Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt'ın ismini davalarının devam ettiği için bilerek vermediklerini kaydetti.

Federasyon yönetim kurulunun radikal kararlar aldığını kaydeden Terzi, şöyle konuştu:

"Dopingle ilgili çok ceza alan sporcu var' gibi yansıtılıyor. Sanki Türkiye'de, atletizmde büyük oranda doping kullanılıyor imajı yaratılıyor. Akdeniz Oyunları'na hazırlanan sporcularımız var. Türkiye olarak 15 madalya almak için uğraşıyoruz. Sporcuları 'bir suçlu' gibi lanse etmek yerine onların motivasyonlarını yüksek tutmak için bir çok psikologlar kullanıyoruz. Bu konuda Doping Kontrol Merkezi'nin hataları var. Ülkemize zarar veriyor. Temiz sporun destekçesiyiz. Kendi eksikliklerini bizim üzerimize atmaları bizde üzüntü yaratıyor. Bütün sporculara potansiyel suçlu görüntüsü veriliyor. Doping konusunda caydırıcı, önleyici olmak lazım."

Türkiye'de atletizmin ivme kazandığını ve artık dünyada yarı final ve final koşan Türk sporcuların sayısının arttığını anlatan Terzi, şöyle devam etti:

"8-10 sporcunun hata yapması sonucu Türk atletimizin bütününün hata yaptığı gibi yansıtılması yanlıştır. Her yıl uluslararası düzeyde 400'ün üzerinde madalya alıyoruz. Bütün camiayı karalamak doğru değil. Sporcuların ülkemizi zor durumda bırakmaması lazım. Antrenörlerin de sporcuları kontrol altında tutması gereklidir. Dopingle mücadelede kararlı şekilde çalışmalarımız sürüyor."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.