Piramit Haber

Madde bağımlılar buz hokeyci oldu

Spor

Zeytinburnu Belediyesi'nin atıkları ayrıştırma amacıyla başlattığı proje, madde bağımlısı çocukları profesyonel buz hokeyci yaptı...



İSTANBUL 

Zeytinburnu Belediyesi'nin 4 yıl önce çöplerin ve geri dönüşüme gönderilebilecek atıkların ayrıştırılması için başlattığı ''Doğaya destek sizden, buz pateni bileti bizden'' projesi, geçen sürede değişime uğrayarak, profesyonel buz hokeyi takımına dönüştü.

Projenin başlangıcında Zeytinburnu'ndaki Özgürlük Parkı'nda kurulan mobil buz pistine zarar veren madde bağımlısı çocuklar, belediye çalışanlarının uğraşları sonucunda Zeytinburnu Belediyespor'un profesyonel oyuncusu haline geldi.

Sezon açılışında açıklamalarda bulunan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bir çevre projesi olarak hayata geçirilen düşüncenin sonucunda profesyonel bir takıma kavuştuklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu durum ana çevre projesinin alt çerçevesinde gelişti. Kurmuş olduğumuz pistin güvenliği açısından tehlike oluşturan gençler vardı. Bazıları madde bağımlısıydı. Bazıları da bu yöne doğru meyilliydi. Artık bu durumlar ortadan kalktı. Öncelikle güvenliğimizi onlara emanet ettik. Sonra kendilerine özel seanslar düzenledik. Son derece ilgili olduklarını görünce bir kulüp kurduk ve kulübün buz hokeyi takımını bu gençlerden oluşturduk. Şu an geldiğimiz noktada Süper Lig'e yükseldiler ve artık birer beyefendi oldular. En büyük hedefleri milli takıma kadar yükselmek.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.