Piramit Haber

Madalyaya ''yumruk'' sıktı

Spor

Fenerbahçe'nin milli boksörü Adem Kılıçcı, 2008 ve 2012 olimpiyatlarında elde edemediği madalyayı, 2016'da almayı hedefine koydu...



İSTANBUL - Serdal Kalaycı

Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası'nda 75 kiloda birinci olarak sarı-lacivertli kulüple Türkiye Şampiyonluğu yaşayan Adem Kılıçcı, bu yıl Londra'da adeta avuçlarından kaçırdığını ifade ettiği madalyayı, edindiği tecrübelerle 2016'da kazanmak istediğini söyledi.

Olimpiyatların ardından büyük bir üzüntü yaşadığını, kendisini toparlamak için bir süre dinlendiğini kaydeden Kılıçcı, ''İçimde hala son olimpiyatın burukluğu var. Avuçlarımda olduğunu düşündüğüm madalyayı ellerimden kaçırdım. Sanki birisi gelip elimden aldı. 2016'yı istiyorum. Yaşım 27 oldu'' diye konuştu.

Bu yoğun tempo için programlı bir çalışma sürecine gireceklerini kaydeden Kılıçcı, 2013'deki Avrupa şampiyonası, Akdeniz oyunları ve dünya şampiyonasında yer almak istediğini belirterek, ''Hedeflediğim yolda vazgeçmeden çalışacağım. İnanıyorum ki 2013 yılı bizim yılımız olacak. Londra'da madalya kazandıktan sonra dinlenmeyi düşünüyordum ama madalya olmadı, çalışmaya devam...'' ifadelerini kullandı.

Bu branşa Türkiye'de hala tam olarak hak ettiği değerin verilmediğinden yakınan Kılıçcı, ''Bu sporu şiddet sporu olarak görenler aslında spor bilgisi olmayan insanlar. Spor sadece futbol değildir, topun peşinde koşmak değildir. Ülkemizde hala boksun olimpik olmaması gerektiğini savunan yazarlar var. Bunları görmek üzücü'' diyerek sözlerini tamamladı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.