Piramit Haber

Maç bitti olay çıktı!

Spor

Tribünlerin boşaltılmasının ardından Avni Aker Stadı’nın çevresi adeta savaş alanına döndü. Fenerbahçe’yi bekleyen bordo- mavili taraftarlara güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında altısı polis çok sayıda kişi yaralandı

 Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle tatil edilmesinin ardından da olaylar devam etti. Olaylarda çok sayıda taraftar ile altı polis yaralandı.
Hakem Bülent Yıldırım ve yardımcılarının soyunma odasına gitmesinden sonra tribünlerde bekleyen bordo-mavili taraftarlar maçın tatil edildiğinin açıklanmasının ardından stat dışına çıkarıldı. Ancak taraftarlar stat dışında Fenerbahçe’yi beklemek isteyince olaylar patlak verdi.

TOMA’lar devrede

Polis stat çevresini boşatmak istemeyen ve protokol tribününden çıkanlara taş ile çeşitli cisimler atan taraftarlara biber gazı kullanarak müdahale etmeye çalıştı ancak olayları yatıştırmakta zorlandı. Polisin biber gazına bordo-mavili taraftarlar meşale ve taş atarak karşılık verdi. Bu sırada stat çevresine çok sayıda polis gelirken “Akrep” ve “TOMA” diye tabir edilen araçlar da bölgeye getirildi.

Çıkan olay sırasında altısı polis olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Olay sonrası stada gelen ambulanslar yaralılara müdahale etti. Yaralı polislere ise Avni Aker Stadı içinde yer alan ambulanslarda tedavi yapıldı, bazıları ise hastaneye kaldırıldı. Polisin tüm çabasına rağmen Trabzonsporlu taraftarlar stadın etrafını boşaltmadı. Bordo-mavili taraftarlar lastik yakıp barikatlar kurarken,

“Burası Trabzon buradan çıkış yok” şeklinde tezahürat yaptı.
Öte yandan hem Fenerbahçe hem de Trabzonspor kafilesi Hüseyin Avni Aker Stadı’nda olayların yatışması için bekletildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.