Piramit Haber

Laliga'da Şampiyonluk Mücadelesinde Sona Yaklaşılıyor;

Spor

Atletico Madrid'in Levante'ye kaybetmesiyle şampiyonluk için bir anda büyük bir fırsat yakalayan ve liderin 3 puan gerisinde bulunan Barcelona, Elche'ye konuk olacak.

 Daha geçen hafta şampiyonluk şansının kalmadığını düşünen Katalan'lar, Atletico Madrid'in Levante'ye deplasmanda yenilmesiyle bir anda kendilerini yine şampiyonluk potasında buldular.
Kötü bir sezon geçiren ve elinde avucunda sadece lig kupası kalan Barcelona cephesi, yakaladıkları bu avantajdan sonra şampiyoınluğu bırakma niyetinde değil.

Bu hafta sonu Elche ile oynayacak olan Barcelona, bu maçı kazanması halinde ligin son haftasında Atletico Madrid ile adeta bir final maçına çıkacak. Barcelona önündeki iki maçı kazandığı takdirde La Liga'da mutlu sona ulaşan ekip olacak.

Barcelona'nın 3 puan önünde ve liderlik koltuğunda oturan Atletico Madrid ise Barcelona maçından önce, Vicente Calderon'da Malaga'yı ağırlayacak.

En son şampiyonluğunu 1996 yılında yaşayan ve bu başarıyı yıllar sonra tekrar yakalamak isteyen Atletico'ya sadece bu maçı kazanmak yetmeyecek. Madrid ekibi Barcelona mücadelesini kaybetmesi durumunda yine şampiyonluğu rakibine kaptırmaktan kurtulamayacak. Atletico'da tek sorun bu sezon gol yükünü çeken Diego Costa...

Golcü oyuncu sakatlığı nedeniyle son antrenmanda yer almadı ve Malaga'ya karşı oynayıp oynayamayacağı hala netlik kazanmadı.

Real Madrid ise şampiyonluk şansı en zayıf takım durumunda. Hem maçlarını kazanmak hem de rakiplerinin kaybetmesini beklemek zorunda olan eflatun beyazlıların şampiyonluk için bir mucizeye ihtiyaçları var.

LA LİGA'DA HAFTANIN PROGRAMI
10 MAYIS CUMARTESİ
21:00 VILLARREAL – RAYO VALLECANO
23:00 LEVANTE – VALENCIA

11 MAYIS PAZAR

18:00 ATHLETIC BILBAO – REAL SOCIEDAD
20:00 ATLETICO MADRID – MALAGA
20:00 ELCHE - BARCELONA
20:00 CELTA VIGO - REAL MADRID
20:00 GRANADA – ALMERIA 
20:00 GETAFE - SEVILLA 
20:00 ESPANYOL – OSASUNA
20:00 BETIS – VALLADOLID
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.