Piramit Haber

Kocaman ile Zico'nun kaderi aynı oldu

Spor

Başkan Aziz Yıldırım'la yaşadığı sorunlar sebebiyle 2010 yılından bu yana sürdürdüğü teknik direktörlük görevini bırakmak zorunda kalan Kocaman, Zico ile aynı kaderi paylaştı.

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman dönemi resmen sona erdi. Sarı-Lacivertli kulüple yolları ayrılan Kocaman'ın kaderi Brezilyalı teknik adam Zico'nun ayrılış şekliyle benzerlik gösterdi. Her iki teknik adam da kulüp tarihinin en başarılı sezonlarının yaşandığı dönemde kulüpten ayrılmak zorunda kaldı.
Fenerbahçe'ye 100. yıl şampiyonluğu kazandıran ve Sarı-Lacivertli takıma Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatan Arthur Zico da tıpkı Aykut Kocaman gibi kulübün 'en başarılı' sezonunu yaşadığı dönemde Aziz Yıldırım'la yaşadığı sorunlar sebebiyle sarı-lacivertli kulüpten ayrılmıştı.

Zico, o dönem yaptığı açıklamada kulüpten ayrıldığı zamanı Fenerbahçe'de yaşadığı en mutsuz an olarak göstermiş ve ayrılIğa neden olayı şöyle özetlemişti:

"Başkan Aziz Yıldırım ile o dönem yardımcılığımı yapan kardeşim Edu'nun kavgası... Bir Şampiyonlar Ligi maçı sonrası soyunma odasında Volkan ve Lugano kavga ediyordu. O sırada odaya başkan Aziz Yıldırım girdi ve kavgayı ayırmaya çalıştı. O esnada kardeşim Edu da kavgayı ayırmaya çalışıyordu. Sonra ne olduğunu anlayamadığım bir nedenden dolayı başkan ile Edu birbirine girdiler. Aralarındaki kavgayı güçlükle ayırabildik. O günden sonra Edu takımla ilişkisini kesti ve benim için Fenerbahçe'deki en mutsuz günlerim başladı. Kısa bir süre sonra ben de Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kaldım.''

KOCAMAN, İLKLERİ YAŞATTI

Aykut Kocaman döneminde özellikle son dönemde başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, yine tarihi bir performans ortaya koydu. Sarı-Lacivertli kulüp, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynama başarısını gösterirken; Fenerbahçe'ye Avrupa kupalarında en başarılı sezonun yaşatan ve birçok ilke imza atan teknik direktör Aykut Kocaman da bir sezonda en fazla maça çıkan teknik direktör olarak Fatih Terim'i geride bıraktı. Kocaman, 2010-2011 sezonunda Sarı-Lacivertli ekiple şampiyonluk sevinci yaşarken; Fenerbahçe'ye 29 yıl sonra Türkiye Kupası'nı kazandıran teknik direktör odu. Kocaman idaresindeki Fenerbahçe, son olarak Trabzonspor'u yine Türkiye Kupası'nda mağlup ederek üst üste iki kez mutlu sona ulaştı ve bir ilki gerçekleştirdi.

Ancak tüm bunlar 48 yaşındaki teknik adamın Fenerbahçe'de kalmasına yetmedi. Başkan Aziz Yıldırım'la transer maliyetleri konusunda yaşadığı sıkıntılar Kocaman'ın kulüple bağlarının kopmasına neden oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.