Piramit Haber

Kırkpınar para kazanma yeri değil

Spor

Güreş Federasyonu Başkanı Yerlikaya, ''Yine uyarıyorum, Kırkpınar'ı para kazanma yeri olarak görmeyeceksin'' dedi..


EDİRNE

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, 19-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası'na katılacak Bayan Güreş Milli Takımı'nın kampını ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yayın haklarını kendilerine danışmadan bir yayıncı kuruluşa vermesinin doğru olmadığını belirterek, ''Yine uyarıyorum, yaptığı usul yanlıştır, Kırkpınar'ı para kazanma yeri olarak görmeyeceksin'' ifadelerini kullandı.

Kırkpınar'ın sadece Edirne Belediyesi'nin bir organizasyonu olmadığını, aynı zamanda UNESCO'ya girdiği için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bir organizasyonu olduğunu dile getiren Yerlikaya, şöyle devam etti:

''NTV'nin bu organizasyonu almasından da ayrıca memnuniyet duyduğumu da belirtmeliyim. Bu tarafına karşı değiliz. Ancak buradan doğacak hakların TGF'nin içine katılmadan 'ben böyle uygun gördüm, yaptım' diyorsan Er Meydanı'nda güreşçi bulamazsın. Bu konu bu kadar uzamadan, taraflarla konuşulsa, tabiatına ve dokusuna zarar vermeden yapılsa kimse buna karşı gelmez.''

Kurumsal ağalık olmaz

''Kurumsal ağalık'' konularının zaman zaman gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Yerlikaya, ''Kurumların yapacağı iş değildir, burada da (Sedefçi) ofsayta düşmüş. Bir kurumun adı ağa olarak anılır mı? Ağalık sadece şahıslara yakışır, Recep Tayyip Erdoğan Ağa gibi... On numara da olur. Şahıslar dışında ağalık olmaz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.