Piramit Haber

Kılıç'tan başkanlara uyarı

Spor

Akdeniz Oyunları'nda yer alacak 32 branşta sporcusu yarışmayan federasyonlara, Bakanlık tarafından yaptırımlar uygulanacak.

ANKARA - Ömer Hakan Kibar

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gelecek yıl Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nda yer alacak 32 branşta, sporcuları yarışmayan federasyonlara çeşitli yaptırımlar uygulayacak.

Bakan Suat Kılıç, Londra Olimpiyatları sonrasında, federasyon yönetim kurullarının Akdeniz Oyunları'na yönelik hedeflerine büyük önem verdiğini açıkladı.

Akdeniz Oyunları'nı mini bir olimpiyat ve 2016 Rio Olimpiyatlarının bir provası olarak niteleyen Kılıç, ''Türkiye'de gerçekleştirilecek bir organizasyona sporcu götüremeyen federasyon başkanları karşıma çıkmasın'' dedi.

2011 yılında Erzurum'da yapılan Üniversite Oyunları ve Trabzon'da gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Oyunları'nda (EYOF) birçok branşta Türkiye'nin temsil edilememesine dikkati çeken Kılıç, şöyle konuştu:

''Ev sahibi ülke sıfatıyla Türkiye'nin 32 branşın tamamında Mersin'de temsil edilmesi gerekir. Federasyon başkanları, Akdeniz Oyunları'na yönelik hedeflerle karşıma çıksın. Akdeniz sahabet Oyunları'na yönelik hedeflerle ortaya çıkmayan başkan adaylarına mesafeliyim. Başaranla başarmayan, çalışanla çalışmayan bir tutulmayacak.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.