Piramit Haber

Kıbrısta Egemenlik Fenerbahçenin

Spor

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu üçüncü hafta maçında Fenerbahçe, Rum temsilcisi AEL Limasol'u Egemen'in golüyle deplasmanda 1-0 mağlup etti.

Deplasmanda oynadığı AEL Limasol maçına galibiyet için çıkan Fenerbahçe, ilk yarıda istediği atakları geliştiremedi. Rakip kalede etkili pozisyonlar üretemeyen sarı lacivertliler, zaman zaman savunmasında yaptığı hatalarda kalesinde tehlikeler yaşadı.

Özellikle ilk yarının son bölümünde rakip ataklarında kaleci Volkan Demirel gole izin vermedi ve sarı lacivertliler ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da kontrollü başlarken, beklenen gol 72. dakikada geldi. Sarı-lacivertli ekipte kullanılan korner atışında topa iyi yükselen Egemen Korkmaz takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra her iki takımın da çabası skoru değiştirmek için yeterli olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu.

AEL Limasol'u 1-0'la geçen sarı-lacivertli ekip, grupta puanını 7'ye çıkardı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golün sahibi Egemen Korkmaz, sarı-lacivertli formayla Fenerbahçe'deki ilk golünü attı.

Bayrak gerginliği

Karşılaşmada bir AEL Limasol taraftarı Yunan bayrağı açınca, Türk taraftar da KKTC bayrağı açtı. 

Gerginliği olaya hemen müdahale eden diğer taraftarlar önledi ve bayrakları kaldırdı.

''Kocaman'' mutluluk

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılmanın sevinci içinde olduklarını söyledi.

Kocaman, ''Şu ana kadar hem saha içinde hem de saha dışında AEL Kulübü büyük bir konukseverlik gösterdi'' şeklinde konuştu.

AEL Limasol cephesi

AEL Limasol Teknik Direktörü Jorge Costa ise ''Ortaya koyduğumuz performansın sonucunun farklı olmasını beklerdim'' dedi.

''Futbolda 11 oyuncu, 11 oyuncuya karşı oynar. Her zaman istediğinizi yapamazsınız'' ifadelerini kullanan Costa, Fenerbahçe'nin çok iyi bir takım olduğunu kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.