Piramit Haber

Kazanırsak dünya için sürpriz olur

Spor

Terim, "Real Madrid'e kaybedersek sürpriz olmaz ama kazanırsak, tüm dünya için sürpriz olur" dedi.

MADRİD

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın yapılacağı Santiago Bernabeu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, çeyrek final kurasında Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefleyen bir takımı çektiklerini belirterek, ''Real Madrid Kulübü, teknik direktörü Jose Mourinho ve oyuncuları dünyanın en gözde isimleri. Real Madrid'e saygı duyuyoruz ama biz de buraya gelinceye kadar önemli işler yaptığımız inancındayız'' dedi.

Çeyrek finalde en zor kurayı çektiklerini dile getiren Terim, ''Real Madrid çok etkili olan, önemli başarılar elde etmiş bir kulüp. Dünyanın en tehlikeli oyuncularından Cristiano Ronaldo'ya sahipler. Çekilebilecek en zor kurayı çektik. Bu, bir gerçek. Söylemekten kompleks de duymuyorum, diğer 7 takımın antrenörlerinin yerinde olsaydım, rakip olarak ben de Galatasaray'ı isterdim. Bu, bir gerçek ama bu gerçek bizim ne istediğimizi, nerelerden geldiğimizi ve nereye gitmek için mücadele ettiğimizi değiştirmez. Bu maç için kendimizi güzel yerlerde düşünüyorum, umarım böyle bitiririz'' ifadesini kullandı.

''Real Madrid'e kaybedersek kimse için sürpriz olmaz''

Tecrübeli teknik adam, Real Madrid'e karşı yarın oynayacakları müsabakaya bakış açılarından söz ederek, şunları söyledi:
''Bu tip maçlar her sonuca açıktır. Biz Real Madrid'e kaybedersek bu, kimse için sürpriz olmaz. Dünyada kimse için sürpriz olmaz ama biz kazanırsak, tüm dünya için bir sürpriz olur. 'Kaybetmek kolay, kazanmak olay' sözü o zaman karşılığını buluyor. Kozumuz kaybetmekten korkmamak olacak. Bu felsefeyle oynayacağız. Gücümüz neye yetiyorsa onu zorlayacağız. Ben oyuncularıma ne hiçbir şey için 'yeter' derim, ne de hiçbir başarıdan tatmin olurum. Daha ilerisi hep vardır. Oyuncularım kaybetmekten korkmayacaklardır. En büyük tehlike kaybetme korkusudur. Bizde o yok."

Mourinho: Maçın favorisi yok

Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho ise, sarı-kırmızılı takımın zor bir rakip olduğunu belirterek, ''Maçın favorisi yok'' dedi.

''Galatasaray zor bir rakip, yabancı futbolcularının yanında iyi Türk futbolcuları da var'' diyen Portekizli teknik adam, Galatasaray'ın karşılaşma öncesi çok rahat olması nedeniyle kendilerini zor bir maçın beklediğini dile getirdi.

''Terim, çok sevdiğim bir teknik adam''

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i iyi tanıdığını belirten Mourinho, ''Galatasaray, büyük bir teknik direktöre sahip. Terim, çok sevdiğim bir teknik adam. Fiorentina ve Milan'daki dönemlerinden bu yana onu izliyorum. Bu düzeydeki maçları bilen, defansta ne yapması gerektiğini bilen, burada oynamaktan korkmayan biri. Dünyanın en iyi takımlarında oynayan futbolculara sahip. Kazanmayı bilen, Real Madrid'e karşı kazanmanın ne olduğunu bilen biri'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.