Piramit Haber

''Kartal'' mesafe katetti

Spor

Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba, futbol kalitesinde çok aşama kat ettiklerini, ancak bunu puana çevirmekte zaman zaman sıkıntı çektiklerini söyledi.

İSTANBUL - Bülent Aslan/Ercan Doğan

AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Samet Aybaba, sezon başından itibaren kulüpte yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen kendisinin kaygı yaşamadığını, Beşiktaş'ın adeta evi olduğunu dile getirdi.

Samet Aybaba, Beşiktaş'ta hiçbir şeyden şikayetçi olmadığını ifade ederek,''Herkes şampiyonluğu hedefledi. Çok büyük transferler yaptılar. Geniş kadroları var. Ama ben hiçbir şeyden şikayetçi değilim. Burası benim evim, ben Beşiktaşlıyım'' dedi.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Aybaba, Avrupa kupalarında bu sezon olmamalarının dezavantajını yaşadıklarını dile getirdi.
Beşiktaş gibi büyük bir kulübün Avrupa'da olması gerektiğine dikkati çeken tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu.

Planlamanın en önemli maddesinin genç oyuncular olduğunu belirten Samet Aybaba, ''Maliyeti düşürecek, iskelet kadronun oluşumuna katkısı olacak, Beşiktaş ruhu ve davranışı ile ilgili birikimleri olacak, dışardan gelen oyunculara liderlik yapacak oyuncuların olması büyük yarar sağlayacaktır'' diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Escude ve Uğur Boral transferleri nedeniyle yapılan eleştirilerle ilgili de şöyle konuştu:
''En çok üzüldüğüm oyuncu Escude. Çok kaliteli bir oyuncu. Altı sezondur Sevilla'da oynuyordu. Bir ara oynamayı tam hedefledi, o zaman İbrahim Toraman çok iyi duruma geldi. Futbolcunun şansı olmalı. Öyle bir maçta sahaya girmeli ki, formasını alsın gitsin. Ersan Gülüm bunu yaptı. O şansı yakaladı ve performansını yukarıya attı. Milli takıma kadar gitti. Escude üst düzey oyuncu. Bir türlü bazı şeyleri yakalayamadık. İnanılmaz kişilikli biri. Mutlaka o seviyeyi yakalarız. Oyuncuyu sadece sahada yaptıklarıyla değerlendirmemek lazım. Takım içinde davranışlarıyla ve konuşmalarıyla değerlendirmek gerekiyor. Bu anlamda Escude'nin inanılmaz katkısı var. Uğur Boral da aynı şekilde. Böyle tecrübeli oyuncuları tabii ki alacağız. Genç oyuncu oynatacağız. 17 yaşında Koray diye bir oyuncumuz var. Çıkış yakalarsa Uğur Boral'ın yerine o oynayabilir. Yeter ki herkes hazır olsun.''

Samet Aybaba, takımın önemli oyuncularından Manuel Fernandes'in olası sakatlıkları sırasında B planlarının hazır olduğunu ifade etti.

Samet Aybaba, yarın konuk olacakları Medical Park Antalyaspor'u yenerek, avantaj yakalamak istediklerini söyledi.
Yarınki rakiplerinin şu ana kadar iyi çıkış yakaladığını anlatan Aybaba, ''İyi futbol oynayan takımız. İyi oynadığımızda, oyuncular arzularını sahaya yansıttıklarında yenemeyeceğimiz takım yok. Yarınki maçı da bu şekilde düşünüyoruz. Ciddi bir rakip. Önlemler alacağız. Hem takım bütünlüğü açısından hem taktiksel anlamda bazı şeyleri yapacağız. Kazanırsak büyük avantaj yakalarız. Sahamızda oynayacağımız maçlar var. Geride kalan maçların zorluğu daha az'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.