Piramit Haber

Kararı tahkim verecek

Spor

TED Ankara Kolejliler, Antalya Büyükşehir Belediyesi maçında kural hatası yapıldığını iddiasıyla Tahkim Kurulu'na başvurdu..

ANKARA

Beko Basketbol Ligi takımlarından TED Ankara Kolejliler, Antalya Büyükşehir Belediyesi maçında kural hatası yapıldığını iddia ederek karşılaşmanın tekrar oynanması istemiyle Tahkim Kurulu'na başvuru yaptı. 

Basketbol Şube Sorumlusu Kerem Mağdenli yaptığı yazılı açıklamada, 16 Mart'ta Antalya'da oynanan karşılaşmada kural ihlali yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvurduklarını belirtti. 

Federasyondan karşılaşmanın yeniden oynanmasını talep ettiklerini, ancak buna olumsuz yanıt geldiğini ifade eden Mağdenli, şu bilgileri verdi:

"FIBA kuralları gayet açık. Söz konusu karşılaşmada maçın bitimine 1.36 dakika kala top oyun sahası dışındayken rakip takım sporcusu faul yapıyor ve maçın hakemi tarafından önce normal faul, sonra gelen ikazlarla sportmenlik dışı, ardından da diğer hakemin müdahalesi ile tekrar normal faul kararı veriliyor. Kurallar dışındaki bu kararla ilgili gerekli itirazımızı federasyona yazılı olarak bildirdik. Federasyonun vermiş olduğu karar ise itirazın Uluslararası Oyun Kuralları'na uygun olduğu, ancak 'Hakem Takdir Hatası' olarak değerlendirildiği yönündedir. Kulüp olarak Tahkim Kurulu'na gerekli başvuruyu yaptık."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.