Piramit Haber

Kararı federasyon verecek

Spor

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ''Türkiye'de hakemi, rakibi etkilemek gibi bir anlayış var. Kurallar koyulup uygulandığı zaman bunlar yapılamaz'' dedi.

ANTALYA

Şenol Güneş, takımının kamp çalışmalarını sürdürdüğü Gloria Serenity Otel'de düzenlediği basın toplantısında kamp çalışmalarını ve takımın son durumunu değerlendirdi.

Kamp çalışmalarına 29 Ocak'ta 3 oyuncu hariç takım olarak başladıklarını ifade eden Güneş, kamp döneminde bugüne kadar iyi bir çalışma gerçekleştirdiklerini, 2 de hazırlık maçı yaptıklarını kaydetti. Werder Bremen maçının ilk, Beşiktaş maçının ise her iki yarısında olumlu işler yaptıklarını belirten Güneş, genel itibarıyla başarılı bir kamp dönemi olduğunu anlattı.
1461 Trabzon ile ilgili tartışmalara da değinen Güneş, basında yer alan bazı haberlerin camiaya zarar verdiğini söyledi. Trabzonspor'un kendi altyapısından oyuncu çıkarmak zorunda olduğunu bildiren Güneş, buna kentin de ihtiyacı olduğunu söyledi.

Güneş, Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında alınan sonuçların tatmin edici olmadığını söyledi. Geçtiğimiz yıllardaki başarıyı hatırlatan Güneş, ''Başarılı sonuçlar, iyi gidişler daha sonra yerini olumsuzluğa bıraktı. Değişen kadronun bunda birinci sebep olduğunu düşünüyorum. İskelet kadromuzu kaybettik. Özellikle Türk oyunculardan bahsediyorum. İdeal 11'de süreklilik sağlayamadık. Bu bizim başarısızlığımız'' dedi.
Anlayışın ve bakış açısının değişmesi gerektiğini, Sadri Şener, Aziz Yıldırım, Ünal Aysal ya da Fikret Orman'ın ayrılmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini ifade eden Güneş, şöyle devam etti:
''Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki kavgayla ilgili kararı yetkili federasyon verecek. Orada sıkıntı var şu anda. Oraya gelen adamları birileri yönetiyorsa olmaz. Onlar bizleri yönetecek. Parası olan her şeyi bilir, gücü olan her şeyi yapar. Olmaz öyle şey. Şiddet yasasını çıkarıyorsunuz, sonra birilerinin çıkarı için değiştiriyorsunuz. Yarayı deştiğiniz zaman tedavi edeceksiniz. Yarayı açınca tedavi edeceksiniz. Yoksa açmayacaksınız. Bence bu yapılıyor.''
Şenol Güneş, bir gazetecinin ''Yaptığınız işten zevk alıyor musunuz?'' sorusuna, ''Bir koşu yaparsınız, zorla koşarsınız. Katkı yapmaya çalışıyorum. Bunu yerel medya 'yoruldum yapacak işim yok' olarak algılıyor'' şeklinde cevap verdi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.