Piramit Haber

Kapımız herkese açık

Spor

Halter Federasyonu başkanlığına 3'üncü kez seçilen Akkuş, halterin küçük bir camia olduğunu ve kimseyi dışarıda bırakmayacaklarını söyledi.

ANKARA - Ömer Hakan Kibar

Ayrım yapmanın doğru olmayacağını anlatan Hasan Akkuş, ''Halter küçük bir camia, kimseyi dışarıda bırakmaya hakkımız yok. Naim ve Halil'i de camia içinde tutmaya çalıştık. Çalışmak isterlerse kapımız açık. Kapımız herkese açık. Haltere bulaşmış herkesi camia içinde tutmaya çalışıyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

''Olimpiyatlar için üzgünüm''

Hasan Akkuş, olimpiyatlarda madalya alamadıkları için en fazla üzülen kesimin kendileri olduğunu kaydetti.
Olimpiyatlar için 10 kotadan 9'unu aldıklarını, ancak madalya alamadıklarını vurgulayan Akkuş, ''Madalyalar alacağız dedim, hayali konuşmadım. Halter ölçülebilir bir branştır. Başlangıç listelerinde sporcularımız madalya içinde gözüktüler, ama iyi yarışamadılar. Ya silkme, ya da koparma yaptılar. Yani sadece birer kaldırışta kaldılar. Olimpiyatlarda madalyadan uzak değildik. Madalya beklentisi olan bir federasyonuz. Bu en çok bizi üzdü'' diye konuştu.

''Uluslararası alanda sıkıntı var''

Uluslararası halter müsabakalarının eşit şartlarda yapılmadığına dair genel bir kanın var olduğunu anlatan Akkuş, ''Yarışmaların eşit şartlarda olmadığına dair genel bir kanaat var. Son 3 yılda biz 10'dan fazla madalyayı müsabakadan sonra kazandık. 6 ay sonra uluslararası federasyondan yazı geliyor işte şu sporcularda doping çıktığı için sporcunuz bir üst sıraya yükseldi'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.