Piramit Haber

Kalou ikna oldu

Spor

Transferde atağa kalkan Beşiktaş, Kostas Mitroglou'dan sonra Salomon Kalou'da da sona gelmişti. Lille forması giyen yıldız futbolcu ile anlaşan Kartal, oyuncunun kulübü ile de büyük oranda el sıkıştı.

3 milyon Euro bonservis bedeli isteyen Fransız ekibi ile pazarlığa oturan Beşiktaş, fiyatı 2 milyon 700 bin Euro’ya kadar düşürdü.
Lille’in istediği teminatı da halleden Kartal, oyuncunun menajeri ile de son görüşmeleri yaptı. Fransa’da yıllık 2 milyon Euro kazanan Kalou, Beşiktaş’tan senelik 2.5 milyon Euro alacak.

Bu şartlar altından Türkiye’ye gelmeyi kafasına koyan yıldız futbolcuyu ‘tam olarak’ ikna eden isim ise eski G.Saraylı Didier Drogba...

‘SÜPER LİG ÇOK KALİTELİ’
Fildişi Sahili ile Dünya Kupası’nda olan Kalou, transfer görüşmeleri başladığında takım arkadaşı Didier Drogba’ya Beşiktaş’ı sordu. Kalou’nun, Sarı-Kırmızılı eski yıldızdan aldığı yanıt ise “Tamam” demesi için yeterli oldu.
Drogba, “Ben İstanbul’a hayran kaldım.
Senin oraya gitmeni çok isterim. Beşiktaş da bir İstanbul takımı ve G.Saray’la aynı büyüklükte.
Özellikle çok ateşli taraftarları var. Benim tavsiyem git demek olur. Süper Lig çok kaliteli ve önemli isimler forma giyiyor. Milli takım kariyerin için de Türkiye sana iyi gelebilir” ifadelerini kullanarak, Kalou’ya Beşiktaş’ı anlattı.

MENAJER İMZA PEŞİNDE
Bu görüşmeden sonra Türkiye hakkında olumlu düşüncelere sahip olan Kalou, Beşiktaş’a da bir mesaj gönderdi. Kartal’a gelmeye niyetli olduğunu belirten 28 yaşındaki yıldız, “Ben gerekli referansları aldım.

Dünya Kupası bittikten sonra gerekli işlemler yapılır” dedi. Lille’in de onay verdiği transferde Beşiktaş’ın artık imza aşamasına geldiği belirtildi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.