Piramit Haber

Kaderine terk edildi

Spor

2008 olimpiyatlarının ardından satın alınarak Pekin'den getirilen çekiç kafesi, kullanılamadığı için eskimeye yüz tuttu..

ANKARA -İlknur Çetinbaş

Çin'in başkenti Pekin'de, 2008 yılında düzenlenen olimpiyat oyunlarında zorlu yarışmalara ev sahipliği yapan çekiç kafesi, 5 yıl önce satın alınarak getirildiği Türkiye'de, ilgisizliğe yenik düştü.


Eryaman Olimpik Spor Merkezi'ne konulan çekiç kafesi, kullanılamadığı için eskimeye yüz tuttu. 2011 yılında kullanıma açılan merkezdeki sahanın yanlış bölümüne konulan kafes, bulunduğu yerden atış yapılması tehlikeli olduğu için kullanılamıyor. 3 yıldır sahanın doğru bölümüne çekilemeyen kafesin filesi bile bulunmuyor.

Salonları tamamlanan ve cimnastik, atıcılık, halter, basketbol, voleybol gibi branşlar tarafından rahatlıkla kullanılan Eryaman Olimpik Spor Merkezi'nde, atletizm pisti de tıpkı çekiç kafesi gibi kaderine terk edilmiş durumda. Merkezdeki atletizm pisti 3 yıldır tamamlanamazken, engeller, yüksek ve uzun atlama minderleri de kullanılamıyor. Etrafı tamamen açık olan ve yanından son derece işlek bir yol geçen pistte çekiç ve cirit atma gibi riskli branşlar tehlike arz ediyor. Ayrıca portatif tribünler ve seyirci çardaklarının kullanım dışı olmasının yanı sıra, çim alanın yere atılan çöpler nedeniyle kirli oluşu da dikkati çekiyor.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Atletizm Milli Takım Antrenörü Artun Talay, pistin bakımını yapacak, konusunda uzman birinin bulunmadığını belirterek, ''Naili Moran Pisti o kadar kalabalık oluyor ki, artık çekiç atamaz olduk. Her an birisi yaralanabilir korkusuyla buraya geliyoruz. Ancak burada da bizi bir çok sorun bekliyor. Düzenekler kullanılmaz durumda. Bizim kullandığımız kafesin filesi kontrol edilmiyor, antrenman sırasında yarıya inen file yükseltilmiyor. Bu da tehlike arz ediyor'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.