Piramit Haber

Janvovic Galip...

Spor

Jankovic, Sara Errani’yi yenen 2011’in finalisti Azarenka’yı 6-4 ve 6-3’lük iki sette mağlup etti. Yarı final avantajını cebe koydu

İSTANBUL’DA TEB BNP Paribas WTA Championships’in ikinci gününde sürpriz yaşandı. Dünya 7 numarası Jelena Jankovic, 2 numaralı seri başı Azarenka’yı 6-4 ve 6-3’lük setlerle 2-0 mağlup etti. İlk sette iki kez servis kıran Jankovic, 6. oyun sonunda 4-2 ile üstünlüğü ele geçirdi. Sırp tenisçi, 9. oyunda rakibinin servisini kırıp, set puanı şansını değerlendiremeyince, 40-15 geriden gelerek servis kullandığı oyununu almayı başaran Azeranka durumu 5-4’e getirdi. Ancak Jankovic, ilk seti 6-4 kazandı. 
1 SAAT 49 DAKİKADA MAÇI KAZANDI
İkinci sette de iyi oyununu sürdüren Sırp tenisçi, 3. oyunda servis kırarak 2-1 öne geçti. Jelena Jankovic, 8. oyun sonunda 5-3 ile üstünlüğünü sürdürdü. Jelena Jankovic, 9. oyunda Azarenka’nın servisini kırıp, seti 6-3, 1 saat 49 dakika süren maçı da 2-0 kazandı. Jankovic, İstanbul’daki ilk maçında galibiyetle ayrılırken, Victoria Azarenka da ikinci karşılaşmasında ilk yenilgisini aldı. 

TÜM KAPASİTEMİ VERDİM
Jelena Jankovic, kazanmak için sahaya tüm kapasitesini verdiğini söyledi: “Gerçekten maça iyi odaklandım. Arada düşüşlerim olsa da iyi oynadım. Beni nasıl zor bir maçın beklediğini biliyordum. Ona göre hazırlandım. Kapasitemde ne varsa verdim. Bu maçı kazanmak için her şeyi yaptım. Sonunda kazandığım için çok mutluyum. Yarı finale çıkmak için her şeyi yapacağım.”

ZORDU AMA KAZANDIM
Errani'yi yenmeyi başaran Li Na maçı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi: “İlk maçlar her zaman zordur. Ben de zorlandım. Rakibim, Azarenka karşısında zorlu bir maç oynadı. Bunu avantaja çevirmeye çalıştım. Ama Errani gerçekten çok güçlü oyuncu. Zor bir mücadele oldu. Ama sonunda maçı ben kazandım.”

Lİ NA YENDİ ERRANİ ELENDİ

Li Na, Errani’yi 6-3 ve 7-6’lık setlerle 2-0 yendi. Maça iyi başlayan Çinli raket, etkili oyunu ile ilk seti 6-3 aldı. 2. sette 5-4 öne geçen Li, maç için servis kullandığı oyunda servis kırdırdı. Ama tie-break’e giden seti 7-6 aldı ve maçı kazandı.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.