Piramit Haber

İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası

Spor

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, Antalya'da kule tırmanma yarışlarıyla başladı.

ANTALYA

8. Uluslararası İtfaiye ve Kurtarma Sporları Dünya Şampiyonası, Antalya'da kule tırmanma yarışlarıyla başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde, Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilen şampiyonanın ilk etabında kule tırmanma yarışları, Cam Piramit önündeki alanda yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Özbekistan, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovekya ve Ukrayna'dan 450 civarında itfaiyecilerin katıldığı şampiyonada, itfaiyeciler kancalı merdiven ile kuleye en kısa sürede tırmanmak için çaba gösterdi.

Türk Milli Takım antrenörü İsmail Derse ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışmaların 1930 yılında Rusya'da başladığını söyledi.

Yarışmaların daha sonra Balkanlar'a ve dünyaya yayıldığını anlatan Derse, ''Ülkemiz bu yarışmalara ilk kez 2002 yılında katıldı. Bizim için yeni bir spor. Tesislerimizin olmaması ve bu sporun çok fazla bilinmemesi nedeniyle biraz zorluk yaşadık'' diye konuştu.


Yarışmanın ilk gününde sporcuların 30 metrelik mesafeyi koşarak 3 katlı binaya en hızlı şekilde çıkmayı denediklerini bildiren Derse, 10 kişiden oluşan Türk Milli Takımı'nın ise tırmanmada iddialı olmadığını, ancak motopomp yarışlarında daha iddialı bir ekip olduklarını söyledi.

Yarışmaya ilk kez katılan Antalya itfaiyesinden Selamettin Sağlam, tırmanmada oldukça zorlandıklarını ifade ederek, ''Tırmanma, yaptığımız işin bir parçası. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel başarılar alırız'' dedi.

Yapılan yarışlar sonucunda 3 katlı kuleye 12.89 saniyede tırmanan Rus Albert Loginov birinci, 13.02 saniyede tırmanan Beleruslu Uladzin Strelchengo ikinci, 13.31 saniyede tırmanan Rus Kubitsov Ruslana da üçüncü oldu.
Şampiyona, diğer alanlarda yapılacak yarışlarla devam edecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.