Piramit Haber

İstanbul'un favorisi Serena Williams

Spor

ABD'li tenisçi Serena Williams, TEB-BNP Paribas WTA Championships'te şampiyonluğun en büyük favorilerinden.

İSTANBUL - Ercan Çakar

Teniste İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP Paribas WTA Championships'te mücadele edecek ABD'li ünlü oyuncu Serena Williams, başarılı kariyeriyle dikkati çekiyor. Serena Williams, İstanbul'da da şampiyonluğun en büyük favorilerinden.

WTA dünya klasmanın 3. sırasında yer alan 1981 doğumlu ABD'li oyuncu, Grand Slam turnuvalarında teklerde 15 kez şampiyonluk kazandı. 4 farklı Grand Slam'i de kazanan ve bir kez de olimpiyat şampiyonu olan Serena Williams, Altın Kariyer Grand Slam'ini tamamlayarak, çok büyük bir başarıya imza attı.

Ünlü oyuncu, Grand Slam'de ayrıca çiftlerde 13, karışık çiftlerde de 2 kez mutlu sona ulaştı.

Bu sezon Avustralya Açık'ta 4. tur, Fransa Açık'ta da ilk turda elenen Serena, Wimbledon ve ABD Açık'ta ise kupayı evine götürdü.

2012 Londa Olimpiyat Oyunları'nda başarılı bir performans ortaya koyan Serena Williams, finalde karşılaştığı Rus oyuncu Maria Sharapova'yı 6-0 ve 6-1'lik setler sonucunda 2-0 mağlup ederek, altın madalya kazandı.

WTA tarafından yıl içinde gerçekleştirilen Charleston, Madrid ve Stanford turnuvalarını da birincilikle bitiren ABD'li oyuncu, bu sezon 5.3 milyon dolar para ödülü kazanırken, kariyerinde toplamda ise 40 milyon dolar ödülün sahibi oldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.