Piramit Haber

İstanbul'a da gelecekler

Spor

IOC Değerlendirme Komisyonu, 2020 Olimpiyatları adaylarından Madrid'teki incelemelerine başladı.

MADRİD

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun (EC), 2020 Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday şehirlerden Madrid'teki temasları başladı.

2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak şehrin belirleneceği, 7-10 Eylül tarihleri arasında Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılacak 125. IOC toplantısı öncesi rapor hazırlayacak komisyon, Tokyo'nun ardından ikinci ziyaretini İspanya'nın başkenti Madrid'e yaptı. 22 Mart'a kadar Madrid'de incelemelerde bulunacak Değerlendirme Komisyonu, daha İstanbul'a geçecek. Komisyon, ''spor kompleksleri, spor mirası, finans, pazarlama, hükümet ve halk desteği, konaklama, ulaşım, güvenlik ve basın'' konuları üzerinde değerlendirmelerde bulunacak.

IOC Denetleme Komisyonu üyelerinin Madrid'deki ilk durağı, Santiago Bernabeu oldu. Real Madrid ve İspanya Milli Takımı'nın kalecisi İker Casillas da gezi sırasında Madrid 2020'ye destek vermek için hazır bulundu. Madrid 2020 Komitesi, Santiago Bernabeu'yu futbol maçlarının oynanacağı stat olarak sundu. 

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Değerlendirme Komisyonu'nun ilk gün temaslarının ardından İspanya Belediye Başkanı Ana Botella ve Olimpiyat Komitesi Başkanı D. Alejandro Blanco basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İspanya'daki ekonomik kriz, grev ve işsizlik konularına ilişkin sorular dikkat çekti.

Olimpiyat Komitesi Başkanı D. Alejandro Blanco ise Madrid'deki olimpiyat konseptinin ilgi çekici ve farklı olduğunu belirterek, ''Spor komplekslerine ilişkin aldığımız tepkiler olumlu'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.