Piramit Haber

İspanya yarışına ilk sıradan başlayacak

Spor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yarın koşulacak Dünya Supersport Şampiyonası'nın 2. ayağı İspanya yarışına ilk sıradan başlayacak.


MOTORLAND ARAGON

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yarın koşulacak Dünya Supersport Şampiyonası'nın 2. ayağı İspanya yarışına ilk sıradan başlayacak.

Sezonun ikinci ayak yarışının sıralama turları Motorland Aragon Pisti'nde yapıldı. Sıralama turlarında en yakın rakibi Sam Lowes ile büyük bir çekişme yaşayan Sofuoğlu, sürenin dolmasına bir dakika kala İngiliz pilotu geçerek, 2'01.450'lik zamanıyla yarınki yarışa birinci sırada başlamaya hak kazandı. Sam Lowes 2'01.610'luk zamanıyla ikinci, Sheridan Morais 2'02.002'lik derecesiyle üçüncü sıradan yarışa başlayacak.

Sofuoğlu'nun yarınki yarışa ilk sıradan başlayacak olması takımı MAHI Racing Team İndia'da büyük sevinç oluşturdu. Takım ekibi, pit alanında Sofuoğlu'nu kutlayarak yarın için başarı diledi.

Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıralama turlarının beklediğinden daha farklı geçtiğini söyledi.

En yakın rakibi Sam Lowes ile arasındaki çekişmenin yarın da devam edeceğini ifade eden Sofuoğlu, "Lowes çok hızlı, bu bir gerçek. Onu geçmek kolay değil. Bugün de sürekli bir o bir ben birinci sıradaydım. Hatta bir ara ikinciliği kabullenmiştim. Yarınki yarışta büyük ihtimalle aynı olacak'' diye konuştu.

5 bin 344 metre uzunluğundaki Motorland Aragon pistinde 18 turluk yarışta toplam 35 pilot piste çıkacak. Koşu, TSİ 14.30'da başlayacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.