Piramit Haber

IOC heyetine güvence verdik

Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, IOC heyetine verdikleri taahhütler üzerinde çok sıkı çalıştıklarını ve bir sorun olmayacağı güvencesini verdiklerini söyledi.

İSTANBUL

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday İstanbul'da yaptığı incelemeler süresinde dikkat ettiği hususların kendileri açısından bir yol haritası niteliğinde olduğunu ifade etti.

Bakan Kılıç, Değerlendirme Komisyonu'nun incelemelerinin tamamlanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ile Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de basın toplantısı düzenledi.

İngiliz Craig Reedie başkanlığındaki IOC Değerlendirme Komisyonu'na, özverili ve dikkatli çalışmalarından dolayı teşekkür eden Suat Kılıç, ''Kendilerinin İstanbul'da yaptıkları çalışmalar süresinde dikkat ettikleri hususlar bizim açımızdan da çok önemli bir yol haritası niteliğindedir.

Türk heyeti olarak bu yol haritasından önümüzdeki dönemde çok dikkatli bir şekilde yararlanmayı başaracağız. İstanbul, 2020 adaylık sürecindeki çalışmalarını çok özenli bir şekilde sürdürdü. Bütün çalışmalarda emeği geçen yerli ve yabancı danışmanlarımız başta olmak üzere genç ve dinamik kadromuza yürekten teşekkürlerimizi ifade ediyorum'' diye konuştu.

Yapılan çalışmalarla İstanbul'un her yönüyle olimpiyatlara yönelik hazırlık iddiasını açık bir vurguyla ortaya koyduğunu belirten Bakan Kılıç, hükümetin bütün kademeleri ve finansman kaynaklarıyla kentin arkasında olmaya devam edeceğini söyledi.

''Sorun olmayacağı güvencesini verdik''

Suat Kılıç, 2013 Kış Olimpiyat Oyunları'nın düzenleneceği Soçi ve 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın yapılacağı Rio de Janerio'da sorunların yaşandığı belirtilerek yöneltilen bir soru üzerine, IOC heyetine verdikleri taahhütler üzerinde çok sıkı çalıştıklarını ve bir sorun olmayacağı güvencesini verdiklerini ifade etti.

Çalışmalarına çok özen gösterdiklerini vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:
''IOC'nin bu yönde çok dikkatle hareket ettiğinin farkındayız. Bundan dolayı ince eledik, sık dokuduk, çok özenli bir çalışma sürdürdük. Çizdirdiğimiz bütün projeler ve finansman kaynaklarımız konusunda çok hassas bir süreci takip ettik ve yine garanti ettiğimiz hususların dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesine yönelik sektörün birinci yöneticilerini sunumlarda hazır bulundurduk. Dolayısıyla başka adreslerde yaşandığından söz edilen sorunların Türkiye açısından hiçbir şekilde söz konusu olmayacağının güvencesini heyete verdik.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.