Piramit Haber

"İngiltere kupayı kazanacak kalitede"

Spor

Bu iddia Jose Mourinho'ya ait. Portekizli olmasına rağmen İngiliz futboluna aşık olduğunu her fırsatta tekrarlayan Chelsea hocası Jose Mourinho, otoritelerin 'İngiltere kupayı alacak kapasitede değil' görüşlerine katılmadığını belirtti.

"İngilterede kalite var, tecrübe var:
Bir futbol takımı için aradığınız her şey var:

10 sene önce geldiğim İngiltere'nin milli takımı her zaman kaliteli Avrupanın önde gelen takımları Chelsea,Manchester United,Liverpool ve Arsenalde oynayan futbolculardan kurulu.
Bu nedenle İngilterenin dünya kupasını kazanması sürpriz değil benim için. Tek eleştirilecek nokta ben üç yaşındayken 1966 da dünya kupasını kazanmaları.

Aynı gruptaki İngiltere, İtalya ve Uruguay'dan birinin guruptan çıkamaması şanssızlık olacak üçünün de aynı gurupta olmalarından dolayı. Gruptan çıkamayan takım için başarısız, futbolcular yeterli değil meneceri kovun demek doğru değil."

BU ROONEY'NİN DÜNYA KUPASI OLACAK
"Sakatlıktan kurtulup forma girdiği anda başlıyor Dünya kupası. Kariyerinin en olgun döneminde. Belki United'ta iyi bir sezon geçirmedi fakat United'ın her sene kupa almaya alışmış bir takım olduğunu unutmayalım. John Terry'nin de bu kadroda olmasını isterdim. Cahill ve Terry Premier ligin en başarılı oyuncuları. Federasyonla arasında olan işe karışmak doğru değil. Jagielka ve Cahill'i destekleyelim."
HER ÜLKENİN İNSANI KRİTİK YAPAR
"Futbol hakkında herkesin bir görüşü var. Şu anda kritik yapma zamanı değil. Bir ay takımınızı destekleyin. Futbolculara onlara olan güveninizi belli edin. Yenilgiden sonra ne isterseniz yapın."
İNGİLTERE HOCASI OLMAYA ÇOK YAKINDIM
"Chelsea'den kovulduktan sonra iş arıyordum. Federasyon başkanı Brian Barwick bana Milli takım hocası olmam için teklifte bulundu. Önümdeki mukaveleye elimdeki kalemle 20 santim mesafedeydim. Terry, Cole, Lampard teklifi kabul etmemi istiyordu. Liverpool ve United oyuncuları beni arayıp teklifi kabul etmemi istediklerini söylediler."

EŞİM KARŞI ÇIKTI TEKLİFİ KABUL ETMEME
"Eşim haklı nedenlerle teklifi kabul etmememi istedi.Bir hafta ne yapabilirdim kendi takımımın başında olmadan. Diğer kulüplerin futbolcularının antremanını seyredip onlarla konuşup konferanslar seyahatler ve buna benzer bir sürü şey. İki sene Kazakisten ,San Marinoyla oynayıp şampiyonanın başlamasını bekleyemezdim.

Eşim Matilda 'Her hafta maç olmaması senin işin değil' dedi ve noktayı koydu. Yüzde yüz haklıydı. Yedi sene önce teklifi kabul etmedim yedi sene sonra da kabul edemem. Belki 15 sene sonra kabul ederim ..."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.