Piramit Haber

Hoca değil baba ol...

Spor

Lucescu, Aysal, Arıboğan, Bülent Tulun, Mancini eski yöneticiler Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ile birlikte Florya'da yemek yedi.

Galatasaray-Shakhtar Donetsk maçı sonrası Teknik Direktör Mircea Lucescu, Başkan Ünal Aysal, CEO Lütfi Arıboğan, danışman Bülent Tulun, Roberto Mancini eski yöneticiler Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ile birlikte Florya'da yemek yedi. Aysal'ın, Rumen Hoca'yı görmeye giden Dürüst ve Albayrak'a “Yemekte bulunun burası da sizin yuvanız” diyerek ikiliyi ikna ettiği belirtildi. Lucescu, “Maçtan daha önemli olan bence, yeniden Florya'da olmak ve bu havayı solumak” dedi. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ise “Shakhtar çok özel bir takım ve Lucescu da benim çok yakın dostum. Burada olmalarından dolayı mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Tatsız prova Milli maç arasında Türkiye'ye gelen Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde oynanan hazırlık maçında Galatasaray'ı 2-1 yendi. Sarı-kırmızılı takımın tek sayısı Yekta Kurtuluş'tan gelirken, konuk ekibin gollerini Ferreira ve penaltıdan Ilsinho kaydetti. Maçın hakemi olan G.Saray tercümanı Mert Çetin'in tereddütsüz penaltı çalması maçın en dikkat çekici anıydı.
Galatasaray'a bir şampiyonluk kazandıran ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatan Lucescu, Florya'da hazırlık maçının ardından yemekte bir araya geldiği Roberto Mancini'ye sarı-kırmızılı kulüpte başarılı olmanın formülü verdi. Lucescu, İtalyan teknik adama "Galatasaray Türkiye'nin en büyük ve en başarılı kulübüdür. Avrupa'da çalıştığın gibi profesyonel davranma, futbolcularla sıcak ilişki kur, onlara samimi yaklaş, yeri gelince sarıl, yeri gelince sertliğini göster ama soğuk kalma" dedi.

FLORYA'DA HEP AİLE HAVASI VAR

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin çok özel bir yer olduğunu ifade eden Lucescu, Mancini'ye nasihatlarına şöyle devam etti: "Florya'da her zaman aile ortamı vardır. Herkes birbirine yardım eder, birbirini sever. Yabancılara her zaman sıcaklardır. Buranın bir parçası olmak istiyorsan sen de bunları başarmalısın." 
İLK KEZ ŞAMPİYON DEVRALDIM

Kopenhag ve Fenerbahçe derbisinde aldığı mağlubiyetlerin ardından gelen milli maç arasında nefes alma fırsatı bulan Mancini'nin de Lucescu'ya "Çalıştığım her takıma onda olmayanı katmaya çalıştım. İnter de Manchester City de uzun yıllardır şampiyon olamıyordu. İlk kez şampiyon bir kadroyu devraldım. Bu değişime ayak uydurmaya çalışıyorum" diye konuştu. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.