Piramit Haber

Hedefindeki 5 genç transfer

Spor

Sarı-lacivertlilerin teknik patronu gelecek sezonun planları için kolları sıvadı. Takımın yaş ortalamasını düşürmek isteyen Fenerbahçe 5 tane 25 yaş altında futbolcuyu kadrosuna katacak.

DAHA ÖNCE PLANLIYORDU
Bir taraftan şampiyonluk ve 4. yıldız yolunda Beşiktaş’ı takip eden Fenerbahçe diğer yandan da gelecek sezonun planlarını yapıyor. Sarı Lacivertlilerde 2015-2016 sezonu öncesi ilk hedef kadronun yaş ortalamasını düşürmek.

Aslında Fenerbahçe bunu bu sezon için de planlıyordu. Ama ekonomik bazı sıkıntılar ve yabancı oyuncu sınırlaması yönetimin ve teknik heyetin elini kolunu bağlıyordu.

3 EFSANE İZLİYOR
Ancak ‘gençleştirme operasyonu’ planı için artık engel kalkmış gözüküyor. Fenerbahçe 3 efsane ismi Saffet Akbaş, Müjdat Yetginer ve Kemalettin Şentürk yurt içinde ve yurt dışında sürekli olarak izledikleri futbolcuları yönetime rapor ediyor.

Sarı-lacivertlilerde hem kadro derinliğini artırmak hem de kaliteyi yükseltmek adına bu isimlerden 5 tane 25 yaş altı futbolcuyu kadrosuna katacak.

LİSTE BAŞI OZAN TUFAN 
Bu 5 isimlik listenin başında ise uzun süredir Fenerbahçe gündemini meşgul eden Ozan Tufan var. Sarı-lacivertliler ara transfer döneminde de genç oyuncuyu almanın planlarını yapmış ama başarılı olamamıştı. Eğer gerekli transfer zemini hazırlanırsa 19 yaşındaki oyuncu gelecek sezon sarılacivertli formayı giyecek.

FENER'İN YAŞ ORTALAMASI 29

Fenerbahçe'nin kadrosunda 29 oyuncu bulunuyor. Ancak bu isimlerden aktif olarak kullanılanların sayısı 21… Bu 21 oyuncunun yaş ortalaması ise 30’a merdiven dayamış durumda. Bu futbolcuların yaş ortalaması 29.4 ve bu anlamda Fenerbahçe ligin en yaşlı kadrosuna sahip…
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.