Piramit Haber

Haydi, ODTÜ Open'da "yön bulmaya"

Spor

Doğa severleri ve sporcuları buluşturacak oryantiring yarışı, 4-5 Mayıs'ta ODTÜ Kampüsü'nde düzenlenecek..

ANKARA - Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Türkiye'nin dört bir yanından, 7'den 70'e doğa severleri ve sporcuları buluşturacak oryantiring yarışması "ODTÜ Open", 4-5 Mayıs'ta ODTÜ Kampüsü'nde düzenlenecek.

ODTÜ Open Direktörü ve 'ODTÜ Orientiring ve Navigasyon Takımı' Antrenörü Erdinç Taşel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 3'üncüsünü düzenleyecekleri organizasyonda, Türkiye'den 7'den 70'e doğa severleri ve sporcuları ağırlayacaklarını söyledi. 

Haritası olan bir arazide, önceden yerleştirilmiş hedefleri harita ve pusula yardımıyla en kısa sürede sırasıyla bulma sporu olan oryantiringe herkesin katılabileceğini belirten Taşel, "Oryantiringi öğrenmek ve doğadan keyif almak isteyen kişiler ve profesyonel sporcular yarışmamıza katılabilir. Oryantiring, bunu daha önce denemeyenler için hiç de korkutucu bir spor değil. Hiç bilmeyenler pusulaya bile gerek duymadan, yollardan ilerleyerek hedeflere ulaşacaktır. Yürüyüş yapmak için bile bir amaç arayan günümüz insanları için burada bir sürü amaç var" diye konuştu.

Taşel, iki gün sürecek yarışmanın 2 gündüz, 1 de gece olmak üzere toplam 3 etaptan oluştuğunu ifade ederek, "Son etap olan Yalıncak, lisanslı sporcuların Türkiye sıralaması için puan alabileceği bir yarış. Yarışma kategorileri 9-10 yaş ve 40-45 yaş arasında değişiyor. 21 yaş ise elit sporcuların yarıştığı kategori. Yarışmacılar, 3 etapta topladıkları puanlarla elde ettikleri derecelere göre madalya ve ödül alacak" şeklinde konuştu.

Erdinç Taşel, yarışmaya katılmak isteyenlerin, //odtuopen.org/ adresli internet sitesinden kayıt yaptırabileceklerini söyledi. Çocukların ücretsiz yarışacağını, büyüklerin ise 3 yarış için toplam 50 lira ödeyeceklerini belirten Taşel, 3 yerine tek yarışa da katılınabileceğini; yarış ücretlerinin, söz konusu internet sitesinde yer aldığını kaydetti. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.