Piramit Haber

Hayatı burun farkıyla yaşıyor

Spor

Türkiye'nin sayılı kadın jokeylerinden Zülfiye Bulut Şimşek, pistlerde geçirdiği birçok kazaya rağmen, at sevgisi ve yarış tutkusunda vazgeçmiyor..



BURSA - Özcan Yıldırım

Türkiye'nin sayılı kadın jokeylerinden Zülfiye Bulut Şimşek, pistlerde geçirdiği birçok kazaya rağmen, at sevgisi ve yarış tutkusundan vazgeçmiyor. 1993'deki bir yarışta atla devrilip bir süre yoğun bakımda kalan ''hipodromların göçmen kızı'', Eylül ayında geçirdiği son kazadan sonra 2 ay uzak kaldığı yarış dünyasına geri döndü.

Bulgaristan'da geçen çocukluk yıllarını hatırlayıp, at sevgisinin rahmetli babasından geldiğini belirterek söze başlayan Zülfiye Bulut Şimşek, ilk kez 6 yaşındayken babasının kendisini ata bindirdiğini ve o günden sonra başlayan at sevgisinin zamanla bir tutkuya dönüştüğünü söyledi. 

Profesyonel jokeylikte 20 yılı geride bıraktığını, bu süre boyunca kendince elde ettiği birçok başarıya karşın yaşadığı en büyük olumsuzlukların pistlerde geçirdiği kazalar olduğunu dile getiren ''hipodromların göçmen kızı'', en ciddi kazasını 1993'deki bir yarışta atla birlikte devrilip geçirdiğini, bu nedenle de bir süre yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyledi.

Sonraki dönemlerde de çok sayıda iş kazası geçirdiğini, son olarak Eylül ayında idman jokeyliğini yaptığı atın huysuzlanması üzerine düşerek yaralandığını anlatan Zülfiye Bulut Şimşek, ''Gözlerimi hastanede açtım. Başımda kocam ve kızım vardı. Bir kez daha hayatı burun farkıyla kazandım. Hastanede bir haftaya yakın kaldıktan sonra tedavim evde devam etti. Bazı yakınlarım artık yarışları bırakmam gerektiğini söylese de 2 aylık tedavimin ardından tekrar hipodromda yerimi aldım. Çünkü benim bir misyonum var. Kadınlar madem hayatın her alanında var, hipodromlarda da olmalı. Sağlığım elverdiği sürece at binmeye devam edeceğim. Bunu yaparken de tek istediğim sadece at sahiplerinden erkek jokeylere karşı pozitif ayrımcılık'' diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.