Piramit Haber

Havuza devşirme sporcu gelecek

Spor

Son yıllarda Türk sporunda görmeye alışılan devşirme sporculara bir yenisi, yüzme branşının atlama ve senkronize dallarında eklenecek....


Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, AA muhabirine verdiği röportajda, başarı için devşirme sporculardan yana olduğunu ve atlama ile senkronize branşlarına devşirme sporcu getireceklerini belirtti.
Devşirme sporcuların tam eğitimli olması durumunda, Türk sporuna büyük katkı vereceğine inandığını ifade eden Bozdoğan, ''Yüzmede değil, ama atlama ve senkronizede devşirme sporcu düşünüyoruz. Senkronizede iki devşirme sporcu, atlamada ise bir Çinli getirmeyi düşünüyoruz. Şu ana kadar senkronize ve atlamada olimpiyatlara gidemedik. Kuracağımız sistemle bu iki branşta 2016 Olimpiyat Oyunları'nda olmayı planlıyoruz'' şeklinde konuştu.
Yüzme sporunda geçmişte devşirme sporcularla başarı arandı. Ukrayna asıllı yüzücüler Demir Atasoy, Serkan Atasay, Deniz Nazar ve Volkan Atakan gibi yüzücüler, milli mayoyla havuzda mücadele eden devşirme sporcular arasında bulunuyor.
Başkan Bozdoğan, son dönemlerde Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin, Türkiye'deki gelecek vaat eden bütün yüzücüleri transfer ettiğini ve bunun Türk yüzmesinde rekabeti engellediğini savundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.