Piramit Haber

Galatasaray mali kongresi başladı

Spor

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı....İSTANBULLütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali kongrede, genel kurul divan başkanlığına İrfan Aktar seçildi.Toplantıda, faaliyet ve...

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.

...

İSTANBUL

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen mali kongrede, genel kurul divan başkanlığına İrfan Aktar seçildi.

Toplantıda, faaliyet ve denetleme kurulu raporları okunup, bu raporlar hakkında görüşmeler yapılacak.

Sarı-kırmızılı yönetim kurulunun 2012 yılı için mali ve yönetsel bakımdan ayrı ayrı ibrasının görüşülüp karara bağlanması sonrası, kulübün 2013 yılı bütçesi de oylanacak.

Hepimizin ait olduğu tek grup vardır 

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, oturumda yaptığı konuşmada, kulüpte görev yapmış hiçbir yönetim için saygısızlıkları olamayacağını belirterek, ''Bizlerin görevi geçmişi yargılamak değil, Galatasaray'ı daha da ileri götürmek ve zarar verecek her türlü girişime karşı durmaktır. Son dönemdeki gelişmeler ve söylentilerden sonra bir hatırlatmayı görev sayıyorum. Bizi bekleyen en büyük tehlike, kulüpte yaratılmaya çalışılan cephelerdir. Ahmet'in grubu, Mehmet'in grubu, okullu, okulsuz gibi tabirler kullanılıyor. Hepimizin ait olduğu tek grup vardır ve adı Galatasaray'dır'' ifadelerini kullandı.

Başarıların olağanüstü bütçelerle değil, akıllı seçimlerle gerçekleşmiş olmasının kendileri için sevindirici olduğunu anlatan Ünal Aysal, sözlerine şöyle devam etti:

''En konservatif hesapla bile takımımızın değeri artmıştır. Lig şampiyonluğu sadece bir heyecan yaratmakla kalmadı, aynı zamanda önemli bir gelir artışı yarattı. Maçlarımıza olan ilgi yükseldi ve ortalama izleyici sayımız 47 binlere çıktı. 90 milyon liranın üzerinde bilet geliri elde ettik ve Avrupa'da bu sıralamada 8. duruma geldik. Biletlerimizi kendimiz satmaya başlayarak bu operasyondan ayrıca 8,5 milyon lira tasarruf sağladık. Yayın gelirlerimiz 44 milyon 880 bin liradan, 81 milyon 600 bin lira seviyesine çıktı. Şampiyonlar Ligi performans gelirimiz de şu anda 45 milyon liranın üzerindedir. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final başarısı, Galatasaray'ın marka değerine de büyük katkı sağlamıştır. Bu başarıya emek verem tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.''

Galatasaray Kulübü'nün gelirlerinde yaşanan yükselişi, ''Sevindirici, neredeyse inandırıcı olmaktan uzak'' sözleriyle değerlendiren kulüp başkanı Aysal, Avrupa'da üst liglerde mücadele eden kulüpler arasında son yılların en çarpıcı gelir artışı rakamlarına sahip olduklarını aktardı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.