Piramit Haber

Futbolcular baskı altında yaşıyor

Spor

SAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İyem'in birçok futbolcuyla görüşerek kaleme aldığı ''Kramponlu İşçiler'' kitabı, futbolcuların zorlu hayatını anlatıyor....



Kitabın yazarı İyem, AA muhabirine futbolcuların en çok baskıya maruz kalan meslek grubunda yer aldığını anlattı. İyem, kitabında futbolcuların zorlu emek sürecini ele aldığını ve yaklaşık 150 futbolcuyla anket, 15 futbolcuyla da birebir görüşme yaptığını dile getirdi.
''Mobbing konusu futbolda çok yaygın'' diyen İyem, ''Yani sistematik olarak yapılan bir taciz var. Gerek basın, gerek taraftar, gerekse de aynı mevkide oynayan futbolcuların tacizi söz konusu. Çünkü artık futbol bir endüstri haline gelmiş durumda. Hiç kimse de ekmeğini kaybetmek istemiyor. Aynı mevkide oynayan 3 futbolcu varsa rekabet vardır. Bu yüzden de takım arkadaşlarına mobbing uyguluyorlar'' diye konuştu. 
İyem, futbolcuların baskı nedeniyle sağlığını kaybedebildiğine dikkati çekerek, en çok baskıyı aynı mevkide oynayan takım arkadaşlarının yaptığını öne sürdü.
İyem, şöyle devam etti: ''Görüştüğüm çoğu futbolcu mobbingden şikayetçi. Hatta yurt dışında bu durum daha acımasız. Görüştüğüm bir İrlandalı futbolcu, Glasgow Rangers'ta oynadığı zaman Katolik olduğu için dışlanmış. Bu durum ülkemizde de var yani. Türk futbolunda yoğun bir mobbing var. Bunu kimse inkar edemez.'' 
İyem, profesyonel futbolcuların büyük çoğunluğunun başka bir mesleği bulunmadığını ve kariyerlerini tamamladıktan sonra işsiz kalabildiğini vurgulayarak, sakatlanma endişesi taşıyan futbolcularının psikolojisinin bozulabildiğini bildirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.