Piramit Haber

Filede yükseliş sürecek

Spor

Voleybol Federasyonu Başkanı Mutlugil Türk voleybolundaki yükselişin gelecek yıl da devam edeceğini iddia etti..


ANKARA 

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, bayan voleybolunun uzun süredir artan bir başarı grafiği olduğunu belirterek, ''Bayanlarda yükseliş bu yıl da devam etti. Erkeklerde ise alt yapıyla ilgili alınan yönetim kurulu kararları doğrultusunda çalışmalar yapıldı'' dedi. 

Bayanlarda Grand Prix üçüncülüğü ve olimpiyatlara katılım, erkeklerde Avrupa Ligi ikinciliği, genç bayanlarda ise Avrupa birinciliğinin yılın öne çıkan başlıkları olduğunu dile getiren Mutlugil, şöyle devam etti:
''Yıldız ve gençlerde Avrupa ve Balkanlar'da önemli dereceler alındı. 2013'te erkeklerde Avrupa Şampiyonası'na katılmak ve iyi bir sonuç almak, bayanlarda ise artık final oynamak istiyoruz. Gelecek yıl Genç Erkekler Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Ev sahipliği avantajını iyi kullanmalıyız. Özellikle erkek voleybolu ve plaj voleyboluna ağırlık vereceğiz. Bu iki alanın da bayanların seviyesine gelmesini arzuluyoruz.''

-''Kulüpler değerli katkılar sağlıyorlar''-

Kulüplerdeki olumlu gelişmelerin milli takıma çok iyi yansıması olduğunu anlatan Mutlugil, ''Kulüplerimiz son 3-4 yıldır Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar alıyor. Çok büyük yatırımlar yapıyor ve Türk voleyboluna değerli katkılar sağlıyorlar. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yine dörtlü final organizasyonunu almak istiyoruz. Çünkü prestij açısından çok önemli bir organizasyon. Ülke voleybolunun popülerliğinin artması, yurt dışında daha bilinir hale gelmemiz açısından önemli'' diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.