Piramit Haber

FIFA önünde ''bordo-mavi' eylem

Spor

Trabzonspor taraftarının, FIFA önünde ''Temiz Futbol Eylemi'' gerçekleştireceği bildirildi.

TRABZON

Temiz Futbol Eylem Komitesi'nin bordo-mavili kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, 14 Şubat'ta saat 11.00'de Zurih'te yapılacak ''Temiz Futbol Eylemi''ne gidecekler için uçak kaldırılacağı, eylem için Trabzonsporlulara ''sefer görev emri çıkarıldığı'' belirtildi.

43 haftadır Türkiye ve dünyanın dört bir yanında Türkiye'de yaşanan şike olaylarıyla hukuksuzlukları protesto etmek için organizasyonlar yapıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:
''Şimdiki hedefi 14 Şubat Zurih olarak belirledik ve Türkiye'de futbolda adalet sağlanana kadar dünyanın her yerini eylem alanına döndürmeye kararlıyız. Avrupa'nın farklı ülkelerinden bine yakın futbolseverin katılması beklenen eylemde, FIFA'ya Türkiye'de örtbas edilmeye çalışılan şike olayıyla ilgili 'gerekeni yap' mesajı verilecek.

Bordo-mavili taraftarlar, daha önce de İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA binası önünde ''Temiz Futbol Eylemi'' gerçekleştirmişti.

PFDK üyeleri hakkında suç duyurusu

Öte yandan, Bordo-mavili bazı taraftarlar, PFDK üyelerinin şike konusunda UEFA ve CAS kararlarını yanlış tercüme ettiklerini öne sürerek, üyeler hakkında ''görevini kötüye kullandıkları'' iddiasıyla suç duyurusunda bulunma kampanyası başlattı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.