Piramit Haber

Fenerbahçe'ye ceza gelebilir!

Spor

G.Saray derbisi sonrası F.Bahçeli futbolcularla tribünlerin karşılıklı yaptığı “İşte böyle” tezahüratı, Kanarya'yı fena yakacak.

 O tezahürat için futbolculara ceza yok ama PFDK'lık olan kulüp risk altında... TFF Hukuk Kurulu, tezahüratın "Küfür" kabul edilen "K.yarlar" kısmını futbolcuların değil, taraftarların söylediğini tespit etti. F.Bahçe küfür yüzünden bugün 3. kez ceza alabilir.
MP Antalya maçında da küfredilirse Kadıköy'deki Beşiktaş derbisi seyircisiz.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; G.Saray derbisi sonrası F.Bahçeli futbolcularla tribünlerin karşılıklı yaptığı "İşte böyle" tezahüratı, Kanarya'yı fena yakacak.

G.Saray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Cim Bom'a küfürlü tezahürat yaptıkları gerekçesiyle Sarı-Lacivertli futbolcuların PFDK'dan topluca ceza almasını talep etti. TFF Hukuk Kurulu da Ergün'ün bu çıkışı sonrası, "İşte böyle" tezahüratı için soruşturma açtı.

KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATTA KRİTİK TESPİT
Hukuk Kurulu, o tezahüratın görüntülerini tekrar izledi. Kurul'un tespitlerine göre, o tezahürat şöyle yapıldı: TAKIM: İşte böyle... TRİBÜN: Her sene böyle... TAKIM: Cim Bom'a böyle... TRİBÜN: K.yarlar amman amman... Yani, Şükrü Ergün'ün "Küfrettiler" çıkışına yol açan tezahüratın "K.yarlar" kısmını F.Bahçeli futbolcular değil, tribünler seslendirdi.

2. UYARI TRABZON MAÇINDA YAPILDI
Futbolcular, tezahüratın "K.yarlar" kısmını söylemedikleri için ceza almaktan kurtuldu. Ancak tribünlerin seslendirdiği "İşte böyle" tezahüratının "K.yarlar" kısmını küfür olarak kabul eden TFF Hukuk Kurulu, F.Bahçe'yi PFDK'ya sevk etti. Bu noktada risk başlıyor. F.Bahçeli taraftarlar, Trabzon maçında bu sezon 2. kez küfrettiler, kulübe 80 bin TL ceza verildi.

DİSİPLİN'DE FB'NİN KADER GÜNÜ
PFDK, bugün taraftarlarının 3. kez "Çirkin ve kötü tezahürat" yaptığına hükmederse F.Bahçe 150 bin TL ceza alacak artı sınıra da ulaşacak. Disiplin Talimatı'na göre bir sezonda 4. küfürde 1 maç seyircisiz oynama cezası var. Taraftarları Antalya maçında da küfrederse F.Bahçe, Beşiktaş derbisini seyircisiz oynamak zorunda kalır.

7. KÜFÜRDEN SONRA 2'ŞER MAÇ

F.Bahçe, Beşiktaş derbisinde en az 3 milyon TL hasılat kaybı yaşarken zirvenin kaderini belirleyecek kritik maçta en önemli itici güçlerinden biri olan taraftarın da yoksun kalacak. Bununla da bitmiyor. 5 ve 6. küfürde F.Bahçe yine bir, 7 ve sonrasındaki her küfürde ise 2 maçı seyircisiz oynama tehlikesi ile sahaya çıkacak. 

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.