Piramit Haber

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

Spor

UEFA Avrupa Ligi yarı finaline adını yazdıran Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu.

 Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Portekiz ekibi Benfica ile eşleşti. Fenerbahçe ilk maçı 25 Nisan'da Şükrü Saraçoğlu'nda oynayacak.
Yarı final ilk karşılaşmaları 25 Nisan, rövanşlar ise 2 Mayıs'ta oynanacak. Kupa, 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da yapılacak final maçında sahibini bulacak.
İşte Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri;
Fenerbahçe - Benfica
Basel - Chelsea
BENFİCA'YI TANIYALIM!
UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Finali'nde İtalyan temsilcisi SS Lazio'yu geçerek adını yarı finale yazdıran Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Benfica oldu.
Portekiz'de Porto ve Sporting Lizbon ile ezeli rekabete dahil olan Benfica'nın Portekiz Ligi'nde 32 şampiyonluğu bulunuyor. Lakabı As Aquias (Kartallar) olan kırmızı beyazlı ekip Avrupa arenasında ise 1960-61 ve 61-62 senelerinde kazandığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (Şampyonlar Ligi) zafere ulaştı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise Benfica'nın en büyük başarısı 2010-2011 sezonundaki yarı final.
Maçlarını 65.647 kapasiteli Estadio da Luz stadında oynayan Benfica'yı Portekizli teknik adam Jorge Jesus çalıştırıyor. Kadrosundaki en kaliteli isimler ise Paraguaylı forvet oyuncusu Oscar Cardozo ve Arjantinli orta saha oyuncusu Pablo Aimar.
NASIL GELDİ?
2012-2013 sezonunda Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi'nde başlayan Benfica, G Grubu'nu 3. sırada tamamayarak UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.
Kartallar, UEFA Avrupa Ligi'nde 2. turda Bundesliga ekibi Bayer Leverkusen, 3. turda Fransa temsilcisi Bordeaux ve Çeyrek Final'de Premier Leauge ekibi Newcastle United'ı kupa dışına itti.
FENERBAHÇE İLE BİR KEZ
İki ekip 1975-76 sezonu Şampiyon Kulupler Kupası 1. Tur'unda karşı karşıya geldi. 17 Eylül 1975 tarihinde Portekiz'de oynanan mücadeleyi 7-0 Benfica kazanırken 1 Ekim tarihinde iç sahada oynanan maçı Fenerbahçe Engin Verel'in 75. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.