Piramit Haber

Fenerbahçe'nin "gizli golcüleri"

Spor

Sarı-lacivertli ekip, golcülerinin suskun kaldığı Avrupa mücadelelerinde Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Caner Erkin ve Salih Uçan'ın attığı gollerle önemli avantajlar elde etti..

İSTANBUL - Serdal Kalaycı

UEFA Avrupa Ligi yarı final turundaki Benfica mücadelesinin ilk ayağını Egemen Korkmaz'ın attığı golle 1-0 geçen Fenerbahçe, Avrupa'da golcülerinin suskun kaldığı maçlarda diğer oyuncularından gol yollarında büyük katkı aldı.

Sezonun genelinde skor yükünü Sow (18), Kuyt (15) ve Cristian'ın (10) sırtladığı sarı-lacivertli takımda, çok sayıda oyuncu kritik anlarda attığı gollerle takıma önemli katkı yaptı.

Az sayıda golle buluşmalarına rağmen özellikle Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Caner Erkin ve Salih Uçan, attıkları kritik gollerle takımlarına büyük avantaj sağladılar.

"Sarı Kanaryalar" bu sezon çıktığı 57 resmi maçta hanesine 94 gol yazdırırken, bu goller 20 farklı oyuncudan geldi.

Spor Toto Süper Lig'de Sow 15, Kuyt 7, Cristian ve Webo dörder, Salih Uçan, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal üçer, Meireles, Emre Belözoğlu ve Sezer Öztürk ikişer, Semih Şentürk, Bekir İrtegün, Selçuk Şahin ve Hasan Ali Kaldırım birer golün sahibi olurken, bir gol de rakip futbolcunun kendi kalesine attığıyla sarı-lacivertlilerin hanesine yazıldı.

Avrupa arenasında 6 gol ile Kuyt başı çekerken, Sow, Cristian ve Caner Erkin'in üçer, Webo, Egemen Korkmaz ve Bekir İrtegün'ün ikişer, Salih Uçan, Meireles ve sezonun ilk yarısında takımdan ayrılan Alex'in de birer golü bulunuyor. 

Türkiye Kupası'nda Cristian, Semih Şentürk, Sezer Öztürk üçer, Kuyt, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Recep Niyaz, Krasic, Beykan Şimşek birer gol attı. Kupada bir gol de rakip takım oyuncusunun kendi kalesine attığıyla sarı-lacivertli ekibe yazıldı.

Fenerbahçe'nin sezon başında Galatasaray ile oynadığı TFF Süper Kupa mücadelesinde de Kuyt ve Alex'in birer golü bulunuyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.