Piramit Haber

Fenerbahçe tarihi sınavda

Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi yarı final turu rövanşında, yarın akşam Benfica ile tarihi bir maça çıkacak.

İSTANBUL

İstanbul'daki ilk maçta rakibini 1-0 yenen sarı-lacivertli ekip, elde ettiği bu skorun da avantajını kullanarak deplasmandaki zorlu karşılaşmada finale yükselmek için mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final rövanşına gelinceye kadar istikrarlı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinin bu en önemli mücadelesinde turu geçip adını finale yazdırmak istiyor.

Fenerbahçe'yi deplasmanda alacağı her türlü galibiyet ve beraberlik finale taşıyacak. Sarı-lacivertliler rakibine gol attığı tek farklı yenilgilerde de turu geçecek. Maç, Benfica'nın 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanırsa uzatmaya gidecek. Portekiz temsilcisi Fenerbahçe'yi iki farklı skorla yenerse finale çıkan taraf olacak. 

Takımda 3 eksik

Portekiz temsilcisiyle Kadıköy'de yapılan ilk maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Mehmet Topal ve Webo, rövanşta forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Meireles de maçta görev alamayacak.

Fenerbahçe Lizbon'da rekor kıracak

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Benfica ile karşılaşacak sarı-lacivertliler, 18 karşılaşmayla Avrupa'da bir sezonda en fazla maç yapan Türk takımı olacak.

Rekoru elinde bulunduran Galatasaray, UEFA Kupası'nı kazandığı 1999-2000 sezonunda 17 maç yapmıştı.

Avrupa'da 186'ncı randevu

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayan "Sarı Kanaryalar", Benfica karşısında 186. Avrupa kupaları maçına çıkacak.

Fenerbahçe, geride kalan 185 maçta 66 galibiyet, 36 beraberlik, 83 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 232 kez havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde 284 gol gördü.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.