Piramit Haber

Fenerbahçe Real Madrid'e yenildi

Spor

İSTANBULFenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi (A) Grubu 3. maçında sahasında ağırladığı İspanya temsilcisi Real Madrid'e 83-75 mağlup olarak, ilk yenilgisini aldı.

İSTANBUL

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi (A) Grubu 3. maçında sahasında ağırladığı İspanya temsilcisi Real Madrid'e 83-75 mağlup olarak, ilk yenilgisini aldı.

Karşılaşmaya rakibine tam saha pres uygulayarak başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk 2,5 dakika potasında sayı görmemesine rağmen hücumda çok fazla top kaybı yaptı. Sarı-lacivertli takımın top kayıplarını iyi değerlendirerek hızlı hücumlardan sayılar üreten Real Madrid, ilk 5 dakikayı 10-6 önde tamamladı. İspanyol temsilcisi hücumda pota altında Begic ile etkili olarak ilk çeyreği 21-13 önde kapattı.

İkinci çeyreğe rakip pota altını iyi kullanarak başlayan Fenerbahçe Ülker, oyuna kenardan dahil olan İlkan Karaman ve Andersen'in sayılarıyla 8-2'lik seri yakaladı ve 14. dakikada farkı 4'e indirdi (21-25). Aldığı moladan sonra toparlanan İspanyol temsilcisi, Carroll'la 3 sayı çizgisinden üst üste bulduğu sayılarla devrenin bitimine 2 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı (29-40). Sarı-lacivertli takım, devrenin sonunda üst üste 5 sayı bulmasına karşın soyunma odasına 36-42 mağlup gitti.

Üçüncü periyota konuk ekip iyi başladı. Mirotic ile üst üste sayılar bulan Real Madrid, savunmada da sarı-lacivertli takıma kolay sayı şansı tanımayınca, 24. dakika içinde farkı 15 sayıya (41-56) kadar çıkardı. Fenerbahçe Ülker, bu dakikadan sonra toparlanıp hücumda tempoyu artırınca, 11-0'lık seri yakaladı ve 27. dakikanın içinde farkı 4'e indirdi (52-56). Periyotun sonlarına doğru oyunun kontrolünü tekrar ele alan Real Madrid, son çeyreğe 66-57 önde girdi.

Fenerbahçe Ülker, sert savunmayla başladığı 4. periyotta, seyircisinin de desteğini arkasına alarak 24. dakikada farkı 3 sayıya (66-69) indirdi. Bu dakikadan sonra 8-0'lık seri yakalayan ve hücum ribauntlarında etkili olan Real Madrid, son 2 dakikaya 77-68 önde girdi. Kalan dakikalarda üstünlüğünü koruyan İspanyol temsilcisi, karşılaşmadan 83-75 galip ayrıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.