Piramit Haber

Fenerbahçe Benfica sınavında! Hedef Amsterdam

Spor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Portekiz temsilcisine karşı Avrupa kulvarındaki ideal 11'ini sahaya sürdü. İlk yarı 0-0

İSTANBUL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Portekiz'in Benfica takımıyla yaptıkları mücadelede Avrupa kulvarındaki ideal 11'ini sahaya sürdü.
Sakatlığının ardından Süper Lig'de son oynanan Gençlerbirliği maçında takıma katılan Sow'un da 11 kişilik kadroya dahil edilmesiyle, sarı-lacivertliler ideal kurgusuyla bu önemli maça çıktı.
Çeyrek finalde Lazio'ya karşı Kadıköy'de gerçekleştirilen karşılaşmada sakatlanan ve ardından 4 resmi maçta oynayamadıktan sonra Gençlerbirliği müsabakasının ikinci yarısında forma bulan Sow, Benfica maçının ilk 11'inde kendisine yer buldu.
Sarı kart cezalısı Caner Erkin'in bulunmadığı 18 kişilik kadroya, Hasan Ali Kaldırım, Serdar Kesimal ve Stoch da dahil edilmedi.
Teknik direktör Kocaman, ligde Gençlerbirliği karşılaşmasında ilk 11'de yer verdiği genç futbolcu Salih Uçan'ı, Benfica karşısında yedekler arasında tuttu.
Portekiz temsilcisinin kadrosunda, sarı kart cezalıları Andre Almeida ve Enzo Perez'in yanı sıra sakatlığı nedeniyle İstanbul'a getirilmeyen Luisao bulunmadı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da karşılaşmayı izledi. Kılıç'ı stada gelişinde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan karşıladı.

Tribünler doldu

Fenerbahçe'ye Avrupa arenasındaki önemli mücadelesinde taraftarı büyük destek verdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen dolarken, taraftarlar maç öncesi yaptıkları tezahüratlarla coşkulu bir atmosfer oluşturdu.

Amsterdam koreografisi

Taraftarlar, maçın başlamasından önce Türk Telekom kale arkası tribününde koreografi gösterisi yaptı.
Renkli kartonlarla hazırlanan gösteride, UEFA Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Hollanda'nın Amsterdam kentine inen bir uçak figürü resmedildi. Aynı zamanda açılan dev pankartta İngilizce "Fly high to glory" (Zafere yüksek uçuş) yazısı yer aldı. 
Taraftarlar sık sık, takımlarının yarı finale çıkmasından itibaren söylemeye başladıkları, "Pierre Webo, Moussa Sow'uyla, orta saha Salih Uçan'la, ceza alan taraftarla, gidiyoruz Amsterdam'a" tezahüratını yaptı.

Rekor Volkan Demirel'in

Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Benfica maçıyla Avrupa kupalarında 62. maçına çıkarak, sarı-lacivertli ekibin Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcusu oldu.
Volkan, sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcu Alex'i (61 maç) geçerek, rekorun sahibi oldu.

Notlar

-Maç nedeniyle Kadıköy-Kartal metro hattı seferleri saat 01.00'a kadar uzatıldı. Karşılaşma öncesi statta yapılan anonsta, taraftarlara sefer saatlerinin uzatıldığı duyuruldu.
-Benfica'yı az sayıda taraftarı desteklerken, 2 bin 500 seyirci kapasiteli misafir takım taraftar tribünü boş kaldı.
-Karşılaşmada 23'ü yabancı olmak üzere, toplam 216 basın mensubu görev yaptı.
-Maçın başlamasından önce stat dışında toplanan taraftarlar, meşaleler yakıp, tezahüratlar eşliğinde büyük bir coşkuyla mücadeleyi bekledi.
-Karşılaşma, vefat eden Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu ve kulüp genel müdürü Serkan Acar için yapılan saygı duruşundan sonra başladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.