Piramit Haber

Fenerbahçe Avrupa'da ''gaza bastı''

Spor

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de Beşiktaş'a 3-2 yenildikten sonra, ligde ve UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı...


İSTANBUL - Serdal Kalaycı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında İtalya'nın Lazio takımını 2-0 yenerek tur için büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe, 26 günlük sürede çıktığı 6 resmi maçta 5 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hedefleri doğrultusunda önemli aşamalar kaydetti. 

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasındaki Beşiktaş derbisinde son saniye golüyle 3-2 mağlup olan sarı-lacivertliler, 25, 26 ve 27. hafta mücadelelerini kazanarak, 24. haftanın ardından zirveyle arasında oluşan 7 puanlık farkı 4'e düşürdü.
UEFA Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 3 kritik maçın 2'sini kazanıp, 1 beraberlik alan sarı-lacivertli ekip, yarı finalin kapısını araladı. 

Fenerbahçe, 6 maçlık seride toplam 12 gol attı, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Atılan 12 golü forvet ve orta alan oyuncuları paylaştı

Altı maçlık periyotta sarı-lacivertli ekibin attığı 12 golün 6'sı forvet, 6'sı da orta alan oyuncularından geldi. 
Fenerbahçe'nin etkili golcüleri Webo ve Sow üçer gol kaydederken, Kuyt ve Salih Uçan ikişer, Meireles ve Emre Belözoğlu da birer gole imzasını attı.

UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde atılan 4 golün 2'si Webo'dan gelirken, Salih Uçan ve Kuyt birer gol kaydetti. Ligdeki 8 golde ise Sow (3), Emre Belözoğlu, Meireles, Kuyt, Salih Uçan ve Webo (birer) imzası vardı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.