Piramit Haber

Fenerbahçe avantaj peşinde

Spor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında yarın karşılaşacağı BATE Borisov karşısında avantaj arayacak...


İSTANBUL

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2. tur (son 32) ilk maçında yarın deplasmanda Belarus'un BATE Borisov ekibiyle karşılaşacak.

Maçlarını Minsk'teki Dinamo Stadı'nda oynayan BATE Borisov, bu stadın bakımda olmasından dolayı Fenerbahçe karşılaşmasını Grodno şehrinde bulunan Neman Stadı'nda yapacak. TSİ 20.00'de başlayacak karşılaşmayı İrlanda Cumhuriyeti'nden Alan Kelly yönetecek.

Sarı-lacivertli ekip, yeni yılda deplasmanda aldığı başarılı sonuçları Belarus'ta da devam ettirerek ikinci maç için avantaj yakalamak istiyor.

Fenerbahçe'de sol arka alt adalesinde sertleşme bulunan Mehmet Topuz ile Caner Erkin ve Sow dünkü antrenmanda yer almadı. Bu 3 futbolcunun durumu yapılacak son antrenmandan sonra belli olacak. Nijerya Milli Takımı'yla Afrika Ulusal Kupası'nı kazanan ve henüz Türkiye'ye dönmeyen Yobo ise, BATE Borisov maçında forma giymeyecek.

Maçın rövanşı 21 Şubat Perşembe günü İstanbul'da, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak ve 3. tura yükselecek ekip belli olacak.

Fenerbahçe kafilesi, sabah yapılacak antrenmanın ardından öğleden sonra Belarus'a gidecek.

İlk randevu

Sarı-lacivertli ekiple Belarus temsilcisi, Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

BATE Borisov bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 12 maçta 5 galibiyet aldı, 3 kez berabere kaldı, 4 maçta da yenildi. Fenerbahçe ise 10 maçın 5'ini kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 2'sinde yenildi.

Fenerbahçe'nin avantajı deplasman performansı

Fenerbahçe, zorlu deplasmana, son dönemde Avrupa kupalarında rakip sahalardaki etkili performansının avantajıyla çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında Rusya'nın Spartak Moskova takımına 2-1 yenildikten sonra, sırasıyla deplasmanlarda Borussia Mönchengladbach (4-2), AEL Limassol (1-0) ve Olympique Marsilya'yı (1-0) yenen sarı-lacivertliler, son 3 deplasmanından da 3 puan çıkarmasını bildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.