Piramit Haber

Federasyon Elif Akyüz'e sahip çıktı

Spor

Türkiye Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu, bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında Elif Akyüz ile çıkan haberlere ilişkin, "Elif Akyüz, şampiyonalarda aldığı derecelerle Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı sporcu olduğunu kanıtlamıştır" açıklamasında bulundu.

Türkiye Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu, bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında Elif Akyüz ile çıkan haberlere ilişkin, "Elif Akyüz, şampiyonalarda aldığı derecelerle Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı sporcu olduğunu kanıtlamıştır" açıklamasında bulundu.

Federasyon Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında, Elif Akyüz diye bir başka sporcunun fotoğrafı yayınlanarak halkın yanıltıldığı ve diğer sporcuların da karalanmaya çalışıldığı savunuldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Elif Akyüz, 2010 Avrupa Wushu Şampiyonası'nda birinci olmuş, 6-15 Ekim 2011 tarihlerinde Ankara'da yapılan 11. Dünya Wushu Şampiyonası'nda zoru ve bir ilki başararak, büyüklerde kuzey mızrağında şampiyon olmuş, 18-24 Eylül 2012'de Çin Macau'da yapılan Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda kuzey stili ince kılıçta dünya şampiyonu olmuştur."

"Elif Akyüz'ün başarılarını bileğinin hakkıyla elde ettiği" kaydedilen açıklamada, "Elif Akyüz ve diğer başarılı sporcularımız, Türkiye'nin en başarılı sporcuları değil, dünyanın da en teknik, en başarılı wushu sporcularından olduklarını kanıtlamışlardır. Bazı art niyetli kişilerin Türkiye Wushu Federasyonunu hedef alarak Türk milletinin yetiştirdiği dünya şampiyonu milli sporcularımızın başarılarını karalamaya yönelik beyanları açıkça suç mahiyetinde olup, Türk milletine karşı hakarettir" denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.