Piramit Haber

Fatih Terim: Şansımız az ama sonuna kadar kovalayacağız

Spor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Braga mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şu anda gruptan çıkma şansı en az olan takımın kendileri olduğunu fakat şanslarını son ana kadar kovalayacaklarını söyledi. Sarı-kırmızılı...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Braga mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, şu anda gruptan çıkma şansı en az olan takımın kendileri olduğunu fakat şanslarını son ana kadar kovalayacaklarını söyledi.

Sarı-kırmızılı takımın kendi sahasında Braga'ya 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, mağlubiyetin bekledikleri bir durum olmadığını ifade ederek, "Bu seviyedeki maçlarda çok dikkatli olmak zorundasınız. Bulduğunuz pozisyonları atmak zorundasınız. Oyuna iyi başlayan bizdik. 27. dakikaya kadar kalemize gelmedi ama pozisyon olmadan bir gol yedik. Devreye kadar oyunu tekrar diğer sahaya yığdık. İkinci yarıya iyi başlayan yine bizdik. Oyunu kontrol eden taraftık. Beraberlik sayısını bulmak için pozisyonlara girdik. Ancak beraberlik sayısını bulamadık. 90+4'te yenilen gol için birşey söylemiyorum. Burada beraberlik bize önemli avantaj sağlayabilirdi. Kazanamıyorsan kaybetme prensibi burada olabilirdi. Golü bulamadık oyun olarak bunu haketmedik. Gruptan çıkmanın başarı olduğunu söyleyen Fatih Terim'i şimdi haklı görebilirsiniz" diye konuştu.

Galatasaray'ın önünde kalan 4 maçı da kazanarak gruptan çıkmayı deneyeceklerini kaydeden tecrübeli Betist hoca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şampiyonlar Ligi'nde yeteri kadar pozisyona giren takım biziz. Fakat gol olmayınca sabaha kadar konuşmanın anlamı yok. Şimdi kalan 4 maçımız var. Bunları kazanmayı deneyeceğiz. Biz de onları orada yenebiliriz. Bunu deneyeceğiz ne olur bilmiyorum. Şu an şansı en az olan biziz. Oynadığımız oyunların karşılığı bu olmamalıydı. Şampiyonlar Ligi'nin hakkını vermeliyiz. Şansımız az ancak sonuna kadar kovalayacağız."

Bir gazetecinin "Avrupa Ligi'ne katılmak başarı mıdır ?" sorusuna ise Terim, "Eğer ilk ikiyi yakalayamazsanız üçüncü olmak dördüncü olmaktan iyidir. Ama önümüzde dört maç var bakalım ne olacak" cevabını verdi.

Tecrübeli teknik adam, Türkiye'de sezon başında tabir edilen 'rüya takım' yakıştırmalarına hep temkinli yaklaştığını belirterek, "Bazı maçlarda bariz sıkıntılar yaşadığımız ortada. Pozisyonlara girebiliriz. Ancak birkaç oyuncu alındı diye hemen rüya takım olunmuyor. Biz iyi bir takımız çalışmamız gerekiyor. Türkiye Ligi ile Şampiyonlar Ligi'nin seviyesi farkı" diyerek sözlerini tamamladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.