Piramit Haber

Faal sporcu sayısı arttı

Spor

Spor Genel Müdürü Baykan, faal lisanslı sporcu sayısının binde 3'den 2012 yılı sonlarında yüzde 2,5'a ulaştığını söyledi.

ANTALYA
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ''Almanya, İngiltere ve Fransa'da faal lisanslı sporcu sayısının ülkeler nüfusuna oranı yüzde 15-20'lerde seyrederken, 2002 yılında Türkiye istatistiği binde 3 civarında idi. 2012 yılı sonlarında ise yüzde 2,5 faal sporcu sayısına ulaştık'' dedi.

Baykan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen TSYD 50.Yıl Sporun Zirvesi Semineri'nde yaptığı konuşmada, 2011 yılında spor yönetimin genel müdürlük yapısından Bakanlığa dönüşmesiyle Türk spor yönetiminde bir takım değişikliklerin yaşandığını, bu değişikliklerin en önemli göstergesinin Türk spor tarihinde tesisleşme çalışmalarının başlaması olduğunu belirterek, 2002 yılında sadece iki tesis çalışması yapmış teşkilatın 405 adet tesis çalışmasını ortaya koyacak bir performans sergilemeye başladığını söyledi.
Baykan, Türkiye'yi sporda kayıt dışılıktan kayıt altına giden bir yapıya götürmek durumunda olduklarını vurguladı.
Bu yıl Torba Yasa içinde yerini bulan sporla ilgili kanunlarla sportif değerlendirme ve geliştirme kurulunun oluşturulduğunu anlatan Baykan, bu kurulun hem Türk sporuna katkı sağlaması hem de elde ettikleri finansal imkanları daha iyi kullanma adına çalışacağını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.